Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

ZRP: Silenieks ostu jautājumos demonstrē pārsteidzošu nekompetenci

Viesturs Silenieks "ostu jautājumos" ir virspusējs un nekompetents, komentējot viņa interviju Latvijas Radio pirmdienas rītā, sacīja Zatlera reformu partijas (ZRP) biedri.

ZRP pārstāve Daiga Holma norādīja, ka ZRP pārstāvji ir pārsteigti, ka V.Silenieka "interse par ostu jautājumiem ir negaidīti pieaugusi tieši pēc viņa atbrīvošanas no Rīgas brīvostas valdes locekļa amata".

"Ar nožēlu jāatzīst, ka Silenieka kungs iepriekš jautājumam par ostu darbības pilnveidošanu bija pievērsis daudz mazāku uzmanību, tāpat kā Rīgas brīvostas valdes locekļa kompetencei attiecībā uz Rīgas brīvostas valdei pakļautā Rīgas brīvostas pārvaldnieka darbības pārraudzīšanu," uzskata ZRP.

ZRP uzskata, ka V.Silenieks, runājot par ZRP iesniegtajiem priekšlikumiem Likuma par ostām, paudis nekompetenci, jo ZRP frakcija vai tās deputāti pagaidām nekādus priekšlikumus likuma atvēršanai nav iesnieguši. "Tiesa, ZRP ir rosinājusi diskusiju par pārmaiņu nepieciešamību ostu darbībā, uzlabojot uzņēmējdarbības, pārvaldības un investīciju vides apstākļus šajos stratēģiski svarīgajos tranzīta nozares objektos," skaidroja ZRP.

Partija pieļauj, ka V.Silenieks nav sekojis līdz parlamenta atbildīgās komisijas un Ministru kabineta lēmumiem ostu jautājumā, jo tas tika skatīts arī Saeimas Tautsaimniecības komisijā, kura, iepazīstoties ar situāciju Latvijas ostu darbībā, savā 1.februāra sēdē konstatēja būtiskas problēmas ostu pārvaldībā un aicināja Ministru kabinetu nevilcināties ar priekšlikumu izstrādi to risināšanai. "Komisijas deputāti aicināja valdību nevilcināties ar priekšlikumu izstrādi un sniegt Ministru Kabineta redzējumu un priekšlikumus situācijas risināšanai līdz 1.aprīlim, kad Komisija vienojās atvērt Likumu par ostām. Komisija aicināja valdības darba grupu, Ministru prezidentu, nozares uzņēmēju asociācijas un ārvalstu investorus priekšlikumus ostu darbības uzlabošanai komisijā iesniegt līdz šā gada 1.aprīlim," skaidroja D.Holma. Viņa norādīja, ka arī Ārvalstu Investoru padome vērsusi komisijas deputātu uzmanību uz Latvijas ostu zemo konkurētspēju, ko pierāda starptautiskie ostu konkurētspējas novērtējumi.


Komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis (ZRP) uzsvēra, ka pēc iespējas ātrāk ir jāpievēršas šo problēmu risināšanai, jo tiesiskā nenoteiktība un nelabvēlīga uzņēmējdarbības vide mazina uzņēmēju un ārvalstu investoru interesi par Latvijas ostām. Komisija uzklausīja arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu un Satiksmes ministru Aivi Roni, kuri pauda viedokli, ka lielo ostu darbībā ir nepieciešamas izmaiņas, it īpaši domājot par Latvijas ostu konkurētspējas paaugstināšanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē