Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos gāja bojā divi cilvēki

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Ventspilī un Daugmales pagastā gājuši bojā divi cilvēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ceturtdienas rītā plkst. 7:27 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Depo ielu Ventspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī deg gulta un sadzīves mantas sešu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 51 gadu vecs vīrietis. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 8.41.

Savukārt naktī uz piektdienu plkst. 3:35 ugunsdzēsēji steidzās uz Ķekavas novada Daugmales pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka māja deg ar atklātu liesmu 150 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 80 gadus veca sieviete. Plkst. 4:33 ugunsgrēks tika lokalizēts un plkst. 8 vēl turpinājās tā likvidācijas darbi.

Plkst. 15:32 tika saņemts izsaukums uz Lilijas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī 0,1 kvadrātmetra platībā bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ar kāpņu palīdzību iekļūstot dzīvoklī caur logu, ugunsdzēsēji glābēji izglāba apmēram 32 gadus vecu vīrieti. Plkst. 15:50 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, lapas, elektrības vadi, elektrības drošinātāji, apgaismes slēdzis, mēslu kaudze, siltuma izolācija pie dūmvada, sodrēji ēkas dūmvadā, ārdurvis, dārza māja, divas pirtis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Jelgavas novada Līvbērzes pagastā, kur uz lauka dega trīs salmu kaudzes 2000 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka salmu kaudzēs atrodas vairāk kā 4000 salmu ruļļi un, lai pilnībā nodzēstu ugunsgrēku un pārliecinātos, ka siena ruļļos neatrodas degšanas perēkļi, ugunsdzēsējiem glābējiem jāizjauc un jāsalaista katrs salmu rullis. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 14.36 un aizvien turpinās tā likvidācijas darbi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas