Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +20 °C
Smidzinošs lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

IZM noraida LIZDA pārmetumus par finansējuma nepieprasīšanu pedagogu algām

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) sociālajos tīklos izplatītie paziņojumi par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) finansējuma nepieprasīšanu Sadarbības memoranda izpildei ir maldinoši un nepamatoti, portālu Diena.lv informēja Izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa padomniece Inita Blačforda.

Aģentūra LETA vēsta, ka LIZDA izteikusi bažas par to, ka Izglītības un zinātnes ministrs R.Ķīlis apņēmies nepieprasīt papildu valsts finansējumu Sadarbības memorandā paredzēto reformu īstenošanai un pedagogu darba samaksas bāzes izdevumiem 2014.-2016.gadam. Patlaban organizācija lemj par tālāko rīcību un iecerējusi 27.martā uz sarunu uzaicināt R.Ķīli.

IZM norādīja, ka LIZDA minētajā vēstulē Finanšu ministrijai ir runa par budžeta bāzes izdevumiem. "Taču budžeta maksimāli pieļaujamo izdevumu kopapjomu veido bāzes izdevumi un valsts pamatbudžeta attīstības izdevumi, kurā ietilpst jaunās politikas iniciatīvas. Ministrija kopā ar sociālajiem partneriem stādā pie pedagogu motivācijas programmas izstrādes, kuras īstenošanai nepieciešamie līdzekļi ir attīstības jeb jauno politikas iniciatīvu, nevis bāzes izdevumi," skaidroja IZM. Jauno politikas iniciatīvu izdevumu pieprasījumus ministrijām jāiesniedz Finanšu ministrijā (FM) un Pārresoru koordinācijas centrā līdz 3. jūnijam, ko ministrija arī plāno darīt.

IZM atgādina, ka pērn augustā  budžeta bāzes izdevumiem IZM panāca papildu finansējuma piešķiršanu 2013.gadā – 6 505 393 latu, 2014.gadā –14 404 463 latu, 2015.gadā – 14 404 463 latu apjomā, kas ir nepieciešami, lai īstenotu vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu pedagogu, vadītāju un vadītāju vietnieku zemākās mēneša darba algas likmes paaugstināšanu par 10% un diferencētu pedagogu atalgojuma ieviešanu, sasaistot to ar pedagogu profesionālās darbības kvalitāti, kā to paredz Sadarbības memorands.

Savukārt 2013. gada 5. martā valdība atbalstīja IZM prasību palielināt bāzes izdevumus  2014. - 2016. gadam par  501 900 latiem ik gadu, ņemot vērā prognozēto piecgadīgo un sešgadīgo bērnu skaita palielinājumu turpmākajos gados. "Tādēļ nav pamata apgalvojumiem, ka ministrija nepieprasa finansējumu Sadarbības memoranda īstenošanai. Arī ministra un LIZDA 27. marta tikšanās ir saskaņota un plānota jau februāra vidū un nav nekāds ārkārtas pasākums, kā to pasniedz LIZDA," uzsvēra IZM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas