Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Jaunu konkursu uz KNAB vadītāja amatu varētu izsludināt pēc divām nedēļām

Jaunu konkursu uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu varētu izsludināt pēc divām nedēļām.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja, ka šonedēļ Saeima varētu ar koalīcijas atbalstu pirmajā lasījumā atbalstīt likumprojektus par izmaiņām prasībās KNAB priekšnieka amata pretendentiem, kā arī lemt par to izskatīšanu steidzamības kārtā.

Savukārt vēl pēc nedēļas šos likumprojektus Saeima varētu pieņemt galīgajā lasījumā. Tad tajā pašā dienā varētu izsludināt konkursu, sacīja premjers.

Valdības vadītājs arī informēja, ka pārrunājis šo jautājumu ar atlases komisiju. Ir visi priekšnoteikumi, lai izsludinātu konkursu un atrastu KNAB vadītāju, piebilda premjers.

Kā ziņots, izskatīšanai Saeimā nodotie likumu grozījumi paredz atteikties no prasības par vismaz triju gadu pieredzi vadošā amatā KNAB priekšnieka amata pretendentam.

Lai konkursā uz KNAB priekšnieka amatu varētu pieteikties plašāks pretendentu loks, grozījumi KNAB likumā paredz, ka par KNAB priekšnieka amatu pretendentu varēs izvirzīt personu, kura uzkrājusi amatam atbilstošu darba pieredzi un pieredzi vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā.

Valsts kanceleja (VK) norāda, ka nodrošinot gan valsts pārvaldes iestāžu vadītāju atlasi, gan biroja priekšnieka amata pretendentu atlases konkursa komisijas darba vadību, konstatēta virkne jautājumu, attiecībā uz kuriem nepieciešams veikt normatīvo aktu grozījumus, lai pilnveidotu tiesisko mehānismu biroja priekšnieka amata kandidātu atlasei.

Top komentāri

Lemurs
L
Tikai idiotam var skist, ka sis pornografija, bordelis KNAB Latvij air jasaglaba. Pareizi butu, nekavejotie slikvidet KNAB un izveidit pie Valsts Policijas depertamentu ar merki apkarosanai ekanomiskos noziegumus Latvija, tacu, Latvijas politkiem sads logiski sun sapratigs lemums nav izdevigi, jo tad nebus kur iestumt savus blatnikus, jo Valsts policija gribi vai negribi strada Latvijas valsts iedzivotaji no dazadiem slaniem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas