Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Kavējoties RSU studiju virziena akreditācijai, studenti laikus nesaņem studējošo kredītus

Kavējoties Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studiju virziena Veselības aprūpe akreditācijai, studenti laikus nesaņem studējošo kredītus, noskaidroja aģentūra LETA.

Problēma aktualizēta tviterī, kur kāda lietotāja norāda, ka māszinību programmas studenti nesaņems studējošo kredītu, jo programma laikus nav akreditēta.

RSU Pedagoģiskās izaugsmes centra vadītāja Nora Jansone-Ratinika aģentūrai LETA norāda, ka RSU ir ieguldījusi milzīgu darbu, sagatavojot kārtējai akreditācijai studiju virziena "Veselības aprūpe" programmas, kurā ietilpst arī studiju programma "Māszinības".

"Studiju virzienu ir novērtējusi starptautiska ekspertu grupa, kura augstu novērtējusi studiju virziena kvalitāti un rekomendējusi studiju virzienu akreditēt. Tai skaitā, tikusi izvērtēta arī studiju programma "Māszinības" ar vērtējumu "labi"," informēja RSU pārstāve.

Informācija RSU mājaslapā liecina, ka studiju virziena "Veselības aprūpe" programmas bija akreditētas līdz 7.maijam. 11.aprīlī RSU iesniedza Augstākās izglītības kvalitātes aģentūrā (AIKA) studiju virziena "Veselības aprūpe" akreditācijas iesniegumu lēmuma pieņemšanai par studiju virziena akreditāciju. AIKA Studiju kvalitātes komisijas sēde lēmuma pieņemšanai par studiju virziena akreditāciju plānota 27.maijā, kas ir pēc studiju virziena akreditācijas gala termiņa.

"Diemžēl šajā periodā rodas problēmas ar studējošo kredītu izmaksāšanu, taču šo procesu RSU nekoordinē," uzsver Jansone-Ratinika.

RSU nav informācijas par studentiem, kuri ņem studējošo kredītus. Vienlaikus RSU Studentu serviss studentiem šonedēļ izsūtījis ziņu, ka, ja akreditācijas process noritēs veiksmīgi, tad "Swedbank" studējošo kredītus izmaksās 30.maijā vai 31.maijā, nevis 15.maijā.

Jansone-Ratinika norāda, ka šāda situācija galvenokārt radusies AIKA pārslodzes dēļ, kas būtiski pagarinājis akreditācijas procedūru ilgumu un traucējis procedūras pabeigt savlaicīgi.

"Šī problēma skar ne tikai RSU, bet visu augstākās izglītības sistēmu," apgalvo RSU pārstāve.

"Swedbank" pārstāvji aģentūrai LETA skaidroja, ka studējošā kredīta izmaksas aizkavētas aptuveni 100 RSU studentiem. 

Ja RSU izpildīs apsolīto par programmas akreditāciju, banka izņēmuma kārtā maija beigās izmaksu veiks, lai studentiem nebūtu jāgaida nākamais mēnesis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas