Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

LTV no Reklāmas aģentūras Persona vēlas piedzīt vairāk nekā 200 000 latu

Rīgas apgabaltiesa šodien līdz 26.augustam atlika "Latvijas Televīzijas" (LTV) prasību pret SIA "Reklāmas aģentūra "Persona"" par 215 414 latu piedziņu, informēja apgabaltiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Kā paskaidroja LTV pilnvarotais pārstāvis Mārtiņš Rinčs, šo summu veido daļēji neveiktie maksājumi, kā arī līgumsods. Parāda piedziņa tiek veikta par diviem līgumiem.

LETA jau iepriekš ziņoja par šo strīdu. Pēc toreiz reklāmas aģentūras apgalvotā, LTV nepamatoti lauzusi līgumu par ekskluzīvajām tiesībām tirgot reklāmas laiku hokeja klubu Rīgas "Dinamo" un "Rīga" spēļu translācijās un nav pildījusi ne šī līguma, ne iepriekš noslēgtā līguma par reklāmas tiesībām pasaules futbola čempionāta laikā nosacījumus.

Uzņēmuma vadītāja Tatjana Horoševa iepriekš sacīja, ka uzņēmējai situācija ir neizprotama jau no pirmās sadarbības dienas un pasaules futbola čempionāta laikā LTV veica darbības, kuras neatbilda noslēgtā līguma nosacījumiem - līgumā bija iekļauta pozīcija, ka, ja LTV būs kādi reklāmdevēji, šī summa tiks atskaitīta no līguma kopējās summas.

"Tādēļ tas pēc pāris nedēļām arī tika mainīts, bet tikai par divu sponsoru summu. Trešā reklāmdevēja nauda no līguma netika atskaitīta, aizbildinoties ar iepriekš labajām LTV un sponsora attiecībām. Mūsu vislielākā kļūda bija, ka uzreiz nereaģējām uz LTV atsūtīto vēstuli, kurā viņi lūdza piedošanu par šādu soli, neko konkrētu neminot, un neizvirzījām pretenzijas. Izlēmām, ka par to aprunāsimies pēc čempionāta beigām, kad būs vairāk laika domāt par šādām niansēm. Taču reālu paskaidrojumu no LTV tā arī neesam saņēmuši," stāstīja Horoševa, piebilstot, ka reklāmas aģentūrai pēc tam tika samaksāti 20 108 lati.

Rinčs apstiprināja, ka šodien tiesas sēde tika atlikta, jo tiesa piedāvāja abām pusēm vienoties par iespējamo mierizlīgumu, tāpēc LTV tagad gaidīs piedāvājumus no atbildētājas.

Kā iepriekš rakstīja laikraksts "Diena", iespēju par miljonu eiro jeb vairāk nekā 700 000 latu iegādāties LTV sponsorēšanas un reklāmas piedāvājumu, kas vēlāk ļautu tirgot reklāmas hokeja klubu Rīgas "Dinamo" un "Rīga" spēļu translācijās, guvusi firma, kas uz lielo aģentūru fona izskatās salīdzinoši necila.

Kā ziņots, attiecībā uz cenu aptauju, kurā izvēlēta "Reklāmas aģentūra "Persona"" kā reklāmu pārdevējs, Kots pauda, ka piedāvājumi esot izsūtīti visām lielākajām reklāmas aģentūrām. Tomēr saņemta tikai viena atbilde no minētās reklāmas aģentūras, kura esot bijusi gatava sadarboties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas