Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

NEPLP neatbalsta LTV valdes vēlmi vērsties EBU saistībā ar Saeimas aicinājumu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) neatbalsta Latvijas Televīzijas valdes izteikto vēlmi vērsties Eiropas Raidorganizāciju apvienībā (European Broadcasting Union, EBU), portālu Diena.lv informēja NEPLP.

Kā ziņots, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas kopsēdē 28. maijā Saeimas deputāti aicināja LTV vadību saglabāt raidījuma 100 g kultūras raidījuma raidlaiku plkst. 19.30. Deputāti pārmeta LTV vadībai dzīšanos pēc reitingiem un kultūras nerespektēšanu.

Savukārt LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte paziņojumā pēc sēdes norādīja, komisija darba ietvaros pārkāpusi "sarkanās līnijas". "Izteikti nepārprotami norādījumi sabiedriskā medija satura veidošanā un kritizēti LTV redakcionālie lēmumi, pat nesagaidot detalizētus LTV paskaidrojumus un datu analīzi, tādejādi pārkāpjot sabiedriskā medija redakcionālo neatkarību un LTV valdes operatīvos lēmumus programmas plānošanas jautājumos," paziņoja Belte. "Iepriekšminēto jautājumu izvirzīšana Saeimas komisijas darba kārtībā radījusi nebijušu precedentu sabiedrisko mediju neatkarības apdraudējumam," atzīmē Belte. LTV valde bija apņēmusies par šo gadījumu informēt EBU.

NEPLP, NEPLP priekšsēdētājam Aināram Dimantam un par LTV un vienota sabiedriskā medija izveidi atbildīgajam NEPLP loceklim Gintam Grūbem balsojot pret, paziņoja, ka "NEPLP atbalsta LTV valdes veiktās reformas, kuru mērķis ir sabiedriskā medija autoritātes un tā pozīciju nostiprināšana".

Tajā pašā laikā NEPLP vēlas uzsvērt, ka visas reformas, kuras patlaban tiek veiktas LTV, neizbēgami atstās iespaidu uz vienotā sabiedriskā medija tapšanu, tāpēc tām nepieciešams arī plašs atbalsts sabiedrībā.

"Šajā sakarā vēršam uzmanību uz to, ka vairākas sabiedriskās organizācijas, kā arī privātpersonas vērsušās gan NEPLP, gan publiskajā telpā, izsakot neizpratni par to, ka uz ļoti sliktu raidlaiku pārcelts raidījums 100 grami kultūras, tādā veidā mazinot šī raidījuma skatīšanās iespējas tiešraidē. Šādu viedokli pauž vismaz 2000 cilvēku. Atzīstot to, ka LTV valdes operatīvais darbs ir ārpus NEPLP kompetences, NEPLP tajā pašā laikā aicina LTV valdi uzturēt dialogu ar sabiedrību un LTV darbiniekiem, veicot jebkuras reformas, kā arī atsakoties no pārsteidzīgas rīcības un nesagatavotu pārmaiņu veikšanas," teikts paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas