Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

NMPD direktors Ploriņš no amata neatkāpsies, pat ja arodorganizācijas to prasīs

Gadījumā, ja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) arodorganizācijas prasīs NMPD vadītāja Armanda Ploriņa atkāpšanos, viņš to nedarīs.

Ploriņš norāda, ka viņam nav saprotami iemesli, kāpēc tik pēkšņi arodorganizācijas ir sākušas šāda veida darbības. Viņš piebilda, ka ar arodorganizāciju pārstāvjiem nav ticies pusgadu un, lai konstruktīvi risinātu problēmas, organizāciju pārstāvjiem bija pie viņa jāvēršas.

Tāpat Ploriņam nav skaidrs, ar kādu mehānismu palīdzību arodorganizācijas prasīs viņa atkāpšanos.

Savukārt par arodorganizāciju interesējošajiem jautājumiem Ploriņš esot uzzinājis tikai vakar.

Ploriņš piekrīt, ka dienesta mediķu algas ir pārāk zemas, tomēr situāciju un pārmetumus, ka NMPD mediķiem izsaukumos ir jānes smagas somas, mainīt nevar. Pacienti šajā situācijā ir primārie, piebilda dienesta vadītājs.

Tāpat Ploriņš nepiekrīt, ka dienestā katastrofāli trūktu darbinieku. Viņš uzsvēra, ka tieši pretēji - darbinieku skaits pieaug.

Atbildot uz jautājumu, kā viņš vērtē veselības ministra Gunta Belēviča iesāktās pārbaudes dienestā, Ploriņš atbildēja, ka "interesanti, protams, ir". Tomēr Ploriņš neuzskata, ka viņa izteikumi Adigjozala Mamedova dzimšanas dienas svinībās būtu iemesls, lai uzsāktu pārbaudi.

"Ko citu var vēlēt cilvēkam dzimšanas dienā, kā tikai to, ko viņš pats vēlas dzirdēt", norādīja Ploriņš. Tas vienkārši ir divdomīgi pasniegts, piebilda dienesta vadītājs.

Jau ziņots, ka NMPD arodorganizācijas lems par neuzticības izteikšanu dienesta vadītājam Armandam Ploriņam. Par to tiks lemts ceturtdien pēc tikšanās ar veselības ministru.

Arodbiedrības tās dienesta vadītājam pārmet ne tikai izšķērdīgo un darbiniekiem neērto automašīnu iepirkumu, par kuru iepriekš ziņojusi Valsts kontrole, bet arī citus, iespējams, nelietderīgus līdzekļu izšķiešanu gadījumus. Tajā pašā laikā Ploriņa vadītajā dienestā esot katastrofāls darbinieku trūkums un zems atalgojums.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas