Laika ziņas
Šodien
Migla

NMPD šefam Ploriņam esot aizliegts tuvoties darba vietai; izraudzīta pienākumu izpildītāja

Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) rīkotās kratīšanas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) tā priekšniekam Armandam Ploriņam noteikts aizliegums tuvoties darba vietai, trešdien vēstīja Latvijas Televīzija.

Aizliegums pildīt amata pienākumus attiecas ne tikai uz Ploriņu, bet arī NMPD Rīgas reģionālā centra vadītāju Semjonu Štrihu, ceturtdien vēsta aģentūra LETA.

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) par NMPD direktora pienākumu izpildītāju uz laiku iecēlis Veselības ministrijas (VM) Veselības aprūpes departamenta direktora vietnieci Birutu Kleinu, portālu Diena.lv informēja NMPD.

Kleina ir ieguvusi veselības zinātņu maģistra grādu Rīgas Stradiņa universitātē. Kopš 2004.gada viņa strādā VM, kur darba pienākumi ir saistīti ar līdzdalību valsts veselības aprūpes nozares stratēģiskajā plānošanā, tostarp koordinējot arī neatliekamās medicīniskās palīdzības, katastrofu medicīnas sistēmas un ārstniecības jautājumus reglamentējošo tiesību aktu projektu izstrādi. Kleina arī pārstāv Latviju Pasaules Veselības organizācijas, ES un citu starptautisko institūciju darba grupās, kas risina ar veselības aprūpes organizāciju saistītus jautājumus.

Kleinai ir arī liela praktiskā darba pieredze pirmsslimnīcas neatliekamajā medicīniskajā palīdzībā, gandrīz 20 gadus strādājot gan kā brigādes vadītājai, gan par ārsta palīgu kardioloģiskās brigādes sastāvā Rīgas ātrās palīdzības stacijā. 

VM valsts sekretāre Solvita Zvidriņa aģentūrai LETA apstiprinājusi, ka otrdien ministrija no KNAB saņēmusi dokumentu, kurā teikts, ka Ploriņam aizliegts atrasties savā darbavietā un viņš nedrīkst pildīt NMPD vadītāja pienākumus, sākot no trešdienas. Tas pats attiecas arī uz Štrihu.

Zvidriņa norādīja, ka dokumentā nebija minēts, vai dienesta vadības amatpersonām ir piemērots aizdomās turētā statuss.

Kriminālprocesa likums paredz, ka aizdomās turētajam var piemērot kādu no desmit drošības līdzekļiem, tostarp noteiktas nodarbošanās aizliegumu un aizliegumu tuvoties noteiktai personai vai vietai.

Par tālākajām darbībām attiecībā uz dienesta vadītāja amatu ministrija varēs lemt pēc 14.septembra, kad oficiāli tiks izbeigtas darba tiesiskās attiecības ar Ploriņu. VM par Ploriņa atbrīvošanu no amata jau bija izlēmusi pirms KNAB vizītes dienestā.

Savukārt KNAB pārstāve Laura Dūša paziņojumā medijiem izklāstījusi, ka kriminālprocess sākts saistībā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) iepirkumiem saistībā ar operatīvā autotransporta iegādi un sanitāro pakalpojumu sniegšanu. KNAB, izvērtējot Valsts kontroles revīzijas materiālus, veica resorisko pārbaudi. Tās rezultātā iegūtās ziņas bija pamats kriminālprocesa uzsākšanai. Aizdomās turētajām personām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Izmeklēšanas interesēs KNAB pašlaik sīkāku informāciju par šo lietu nesniedz un norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Jau vēstīts, ka KNAB kratīšana NMPD notika otrdien.

Ziņots arī, ka NMPD direktora amatam ir noteikts ierēdņa amata statuss, tādējādi šis amats beidz pastāvēt kā darbinieka amata vieta un Ploriņš to vairs nevar ieņemt, ziņoja Latvijas Televīzija.

Papildināts par NMPD priekšnieka pienākumu izpildītāju

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas