Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Šogad karavīri iznīcinājuši jau 1103 sprādzienbīstamus priekšmetus

Šī gada pirmajos piecos mēnešos Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīri jau ir iznīcinājuši 1103 Latvijas teritorijā atrastus sprādzienbīstamus priekšmetus.

Karavīri devās 392 izsaukumos uz dažādām Latvijas vietām. Visvairāk sprādzienbīstamo priekšmetu NMN rotas speciālisti neitralizējuši Priekules novadā – 282, Saldus novadā – 96, Liepājas novadā – 78 un Tukuma novadā – 73 vienību.

Visbiežāk atrasti un neitralizēti artilērijas lādiņi – 485 vienības un mīnmetēju mīnas – 374 vienības, kā arī 206 rokas granātas, 16 inženieru munīcijas vienības, 11 aviācijas bumbas, 10 raķetes un viena jūras munīcijas vienība.

Īpaši jāpiemin vērienīgā aviācijas bumbas neitralizēšanas operācija Ventspils apkārtnē 22.maijā. Visas dienas garumā NMN speciālisti, sadarbojoties ar Jūras spēku flotiles un Ventspils pašvaldības pārstāvjiem, veica 500 kilogramus smagas aviācijas bumbas izcelšanas un neitralizēšanas darbus. 

Salīdzinot ar 2012.gada ziemas un pavasara mēnešiem, pērn NMN rotas speciālisti saņēma nedaudz vairāk izsaukumu un iznīcināja 2091 sprādzienbīstamu priekšmetu. Tas galvenokārt saistīts ar šī gada ieilgušo ziemas periodu, kad aukstā laika un sniega segas dēļ krietni mazāk norisinājās dažādi zemes apstrādes darbi, kuru laikā bieži tiek atrasti sprādzienbīstami priekšmeti.
Tieši pavasarī un vasarā zemes augšējos slāņos nonāk daudz Pasaules karos nesprāgušas munīcijas. Lielākoties tas ir saistīts ar sniega nokušanu, lauku un būvniecības darbiem, kā arī atpūtnieku aktivitātēm.
Nacionālie bruņotie spēki (NBS) lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un atrastos sprādzienbīstamos priekšmetus neaiztikt. Vieta, kurā tie atrasti, iespēju robežās jānožogo, jāiezīmē un par atradumu jāziņo tuvākajā Valsts policijas nodaļā (tālruņa numurs 110) vai zvanot uz tālruņa numuru 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies NMN speciālisti, kuri atrastos priekšmetus neitralizēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas