Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Vācijas aizsardzības ministrs: Turpināsim sadarbību ar Latviju, garantējot drošību Baltijas gaisa telpā

Vācija turpinās sadarboties ar Latviju, garantējot drošību Baltijas gaisa telpā, otrdien Lielvārdē pēc tikšanās ar Latvijas kolēģi Andri Sprūdu (P) žurnālistiem uzsvēra Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss.

Pistoriuss šodien uz pāris stundām bija ieradies Lielvārdes bāzē, kur iepazinās ar bāzi un tikās ar Vācijas bruņoto spēku karavīriem, kuri pilda dienesta pienākumus Lielvārdē, nodrošinot NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanās misiju.

Pēc tikšanās Pistoriuss Latvijas un Vācijas žurnālistiem norādīja, ka Baltijas drošība ir arī "mūsu drošība". Līdzīgi nesenajā vizītē Latvijā uzsvēra Vācijas kanclers Olafs Šolcs.

"Krievijas iebrukums Ukrainā skaidri parāda, ka mums ir jāpalielina pūles mūsu teritorijas nosargāšanai. Vācija turpinās palīdzēt Ukrainai, sūtot ieročus, tehniku, kā arī naudas līdzekļus," norādīja ministrs.

Politiķis atzīmēja, ka Vācija jau ziedojusi 25% savu pretgaisa aizsardzības sistēmu Ukrainai, kas ir vairāk nekā jebkura cita valsts pasaulē. Vācija strādājot, lai arī citas valstis varētu aktīvāk palīdzēt Ukrainai ar pretgaisa aizsardzības sistēmām. "Mēs esam pārliecināti, ka visi partneri kopā spēs palīdzēt Ukrainai, it īpaši lai pasargātu Harkivu un reģionu kopumā no Krievijas raķetēm," piebilda ministrs.

Vācijas ministram vairākkārt tika uzdots jautājums par iespējām Ukrainai nodot vācu ražotās spārnotās raķetes "Taurus". Pistoriuss tiešu atbildi nesniedza, tā vietā atgādinot, ka Vācija ir otrs svarīgākais ieroču piegādātājs Ukrainai pēc ASV, bet par "Taurus" piegādēm patlaban nekā jauna sākāma neesot. Vācijas kanclers Šolcs līdz šim kategoriski noraidījis "Taurus" piegādi Ukrainai, paužot nostāju, ka tas varot ieraut Vāciju karā ar Krieviju.

Latvijas aizsardzības ministrs Sprūds žurnālistiem atzina, ka ir ļoti svarīgi, ka Lielvārdes bāze attīstās. Šajā kritiski svarīgā brīdī ir īpaši svarīgi, lai sabiedrotie būtu vienoti un valstīm ir jāparāda, ka tās ir gatavas investēt aizsardzībā, sacīja Latvijas politiķis.

Jau ziņots, ka šī gada martā Latvija pārņēma NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijas uzturēšanu uz deviņiem mēnešiem, kamēr norisinās remontdarbi Igaunijas Gaisa spēku bāzē Emari. Baltijas gaisa telpas patrulēšanu nodrošina Vācijas bruņoto spēku karavīri un militārie gaisa kuģi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas