Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Valdība apstiprina airBaltic akcionāru galīgo vienošanos

Orientējoši līdz šodienas plkst.15 uz līgumiem tiks salikti visi nepieciešamie paraksti saistībā ar nacionālo lidsabiedrību "airBaltic", šodien pēc ārkārtas valdības sēdes žurnālistiem sacīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS). Valdība šodien akceptēja gala vienošanās redakciju ar pārējiem "airBaltic" akcionāriem un Augulis ir pilnvarots dokumentus parakstīt.

Plānots, ka visi nepieciešamie paraksti tikšot savākti līdz plkst.15 un orientējoši plkst.16 Satiksmes ministrijā notiks preses brīfings, kurā ministri, pieaicinātie finanšu konsultanti "Prudentia" un citas iesaistītās puses informēs par pieņemtajiem lēmumiem un to, ko tie paredz.

Līdz tam sīkāka informācija par līgumā paredzēto netiks izpausta.

No Auguļa teiktā vien noprotams, ka viens no līguma punktiem paredzēs valstij neizdevīgā "airBaltic" akcionāru līguma izbeigšanu.

Kā ziņots, piektdien vēlu vakarā saskaņota vienošanās starp valdību, privāto akcionāru "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) un lielākajiem kreditoriem par Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" turpmāko finansējumu un pārvaldību.

Pēdējās dienās "airBaltic" akcionāru pārstāvji ilgstoši diskutēja, kā praktiski realizēt abu pušu vienošanos, jo tā paredzēs ne tikai vadības maiņu un finansējuma nodrošinājumu, bet arī detalizētu kompānijas turpmākās darbības un attīstības plānu.

Kā ceturtdien pēc "airBaltic" akcionāru sapulces skaidroja Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss, vienošanās paredz detalizētas darbības, kas veicamas nākotnē. "Vienošanās nav tikai par to, ka viens akcionārs nomaina valdi, otrs iegulda finanšu līdzekļus. Vienošanās ir detalizēts kompānijas turpmākās darbības un attīstības plāns, tā ir vienošanās starp abiem akcionāriem. Lai turpmāk pie katra soļa nebūtu jāsēžas pie galda un nedēļām un mēnešiem jālemj. Pietiekami daudz laika aiziet, lai precizētu gan veidus, gan termiņus, gan apjomus," uzsvēra Matīss.

Arī privātā akcionāra BAS pārstāve Inga Piterniece uzsvēra, ka daudz darba ir redakcionālajos formulējumos juristiem un esot piesaistīts "diezgan daudz cilvēku, lai atrastu kompromisu". BAS esot piekritis valdības nosacījumiem, ja ir pārliecība, ka valsts līdzfinansēs pamatkapitālu.

Kā ziņots, nacionālās aviokompānijas "airBaltic" akcionāru sapulcē izsludināts pārtraukums līdz 4.oktobrim. Aviokompānijas akcionāru sapulci turpinās pēc tam, kad starp akcionāriem - valsti un BAS - tiks parakstīta vienošanās par nosacījumiem pamatkapitāla palielināšanai un Latvijas valsts un BAS varētu lidsabiedrībā ieguldīt 153 miljonu eiro (107,1 miljonu latu).

Valsts finansējums tiks nodrošināts kā Valsts kases aizdevums ar iespēju to vismaz daļēji kapitalizēt. BAS ieguldījums būs proporcionāls uzņēmumam piederošo "airBaltic" akciju apmēram, un tie ir aptuveni 50 miljoni latu. Līdzekļi paredzēti operatīvo zaudējumu segšanai, kas ir šogad un daļēji paredzēti nākamgad. Daļu esot gatavība novirzīt arī flotes modernizācijas vajadzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas