Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta
Priekšvēlēšanu laikā Heilijas un Trampa attiecības nevarēja raksturot kā draudzīgas

Tramps par ASV vēstnieci ANO izraudzījies paša kritizēto Heiliju

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps izraudzījies ASV vēstnieci ANO. Tā būs Dienvidkarolīnas gubernatore Nikki Heilija, vēsta CNN, atsaucoties uz vairākiem Trampam pietuvinātiem avotiem. Oficiāls paziņojums gaidāms jau tuvākajā laikā. Heilija bija arī to personu starpā, kas tik apsvērtas valsts sekretāra amatam.

Priekšvēlēšanu laikā Heilija gan nebija Trampa atbalstītāja, iestājoties par Marka Rubio un vēlāk Teda Krusa izvirzīšanu par republikāņu kandidātu ASV prezidenta amatam. Trampa un Heilijas attiecības priekšvēlēšanu laikā noteikti nevarēja raksturot kā draudzīgas. 

Janvārī Tramps kritizējis, ka Heilijas nostāja imigrācijas jautājumos ir vāja pēc tam, kad Heilija norādīja - Dienvidkarolīnā ir gaidīti visi imigranti, neatkarīgi no ādas krāsas vai reliģiskās piederības, ja vien tie likumā noteiktajā kārtībā saņēmuši atbilstošos dokumentus.

Uz to Heilija atbildējusi, ka Tramps "reprezentē visu to, ko gubernators nevēlas redzēt ASV prezidentā". Oktobrī Heilija gan bija mainījusi domas, norādot, ka "balsotu par Trampu, kaut nav viņa fane". Pēc Trampa uzvaras Heilija gan pauda prieku, norādot: "ka nekad nav izbaudījusi, kā ir strādāt, kad prezidents ir republikānis". Viņa arī norādīja, ka pēdējo piecu gadu laikā Vašingtona [sadarbība ar Baraka Obamas administrāciju - red.] bijusi viņas darba smagākā daļa.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits