Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 26. maijs
Varis, Eduards, Edvards, Edvarts

Augulis ar Ķīnas transporta ministru vienojas sekmēt kravu pārvadājumus pa dzelzceļu

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) vizītes laikā Ķīnā ar vietējo transporta ministra Li Sjaopenu šodien vienojās sekmēt kravu pārvadājumus pa dzelzceļu, aģentūrai LETA pavēstīja Satiksmes ministrijā (SM).

Amatpersonas pārrunāja līdzšinējo abu valstu sadarbību gan divpusējā, gan starptautiskā mērogā iniciatīvā Viena josla, viens ceļš, kas ietver transporta savienojumus Eirāzijas kontinentā. Ministri vienojās arī turpmāk sekmēt sadarbību kravu pārvadājumos pa dzelzceļu.

"Kravu pārvadājumos pa dzelzceļu sadarbība turpinās, un šonedēļ uz Ķīnu dosies jau otrais vilciens no Latvijas. Tātad no Latvijas jau būsim nosūtījuši divus konteinervilcienus un tagad sagaidām arī no Ķīnas puses nokomplektētu vilcienu uz Latviju. Protams, vēl ir jāstrādā pie tā, lai šāds vilciena maršruts būtu maksimāli efektīvs un regulārs, taču esmu pārliecināts, ka kopā, stiprinot sadarbību un izpildot nozarē nepieciešamos nosacījumus, padarīsim to par reģionālas nozīmes tranzīta savienojumu," uzsvēra Augulis.

Vienlaikus ministrs norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta iesaistīties Ķīnas un Baltkrievijas industriālā parka "Lielais akmens" savienojumu nodrošināšanā, kur Latvija var piedāvāt izeju uz jūru preču tālākai izplatīšanai.

"Ķīnas uzņēmēji ir aicināti izmantot iespējas un attīstīt loģistikas centrus un industriālos parkus Latvijas brīvostās un specialās ekonomiskās zonās, tādējādi nodrošinot sev atvieglojumus ne vien ikdienas darbā un izdevumos, bet arī atvieglotu un pārskatāmu piekļuvi gan Eiropas Savienības, gan Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas tirgiem," pauda Augulis.

Viņš arī aicināja Ķīnas transporta ministru apmeklēt Latviju, lai prezentētu klātienē valsts sniegtās iespējas turpmākas sadarbības stiprināšanā transporta nozarē.

Pēc SM vēstītā, līdz šim jau ir parakstīta virkne abu valstu sadarbības memorandu, kas vieno Latviju ar partneriem no Ķīnas, tostarp ar Ķīnas Transporta ministriju, Nacionālo attīstības un reformu komisiju, Civilās aviācijas administrāciju, kā arī vairākiem Ķīnas uzņēmumiem - Ķīnas Dzelzceļa korporāciju, China Railway Rolling Stock, Shandong Hi-Speed.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits