Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Dienvidkoreja pārliecināta, ka atentātā nogalināts Ziemeļkorejas vadoņa pusbrālis

Dienvidkoreja trešdien apstiprināja, ka Malaizijā ir noslepkavots Ziemeļkorejas diktatora Kima Čen Una pusbrālis Kims Čen Nams.

Dienvidkoreja apstiprināja mediju ziņas par Kualalumpuras lidostā notikušu atentātu pret Kimu Čen Namu, kurš kādu laiku pat tika uzskatīts par Ziemeļkorejas līdera amata potenciālo mantinieku.

"Mūsu valdība ir pārliecināta, ka noslepkavotais vīrietis ir Kims Čen Nams," sacīja Apvienošanās ministrijas preses sekretārs.

Malaizijas policija paziņoja, ka tiks veikta autopsija Ziemeļkorejas pilsonim, kurš nomiris ceļā no Kualalumpuras lidostas uz slimnīcu.

Dienvidkorejas ziņu aģentūra Yonhap, otrdien ziņojot par šo slepkavību, citēja avotu Seulas valdībā, kurš apgalvojis, ka Kims Čen Nams nogalināts pirmdien.

Divas neidentificētas aģentes 45 gadus veco diktatora pusbrāli esot noindējušas Kualalumpuras lidostā, izmantojot saindētas adatas, vēstīja Dienvidkorejas raidorganizācija TV Chosun.

Uzreiz pēc tam abas sievietes taksometrā atstājušas notikuma vietu, telekanālam apliecināja vairāki avoti valdībā.

Kualalumpuras lidostā atrasts kāds 40-50 gadus vecs korejietis, kuram bijušas veselības problēmas, ziņu aģentūrai AFP apliecināja par lidostu atbildīgais policijas komisāra vietnieks Abdulazizs Ali. Ceļā uz slimnīcu viņš nomiris.

Kims Čen Nams kādu laiku tika uzskatīts par tēva Kima Čen Ira potenciālo amata mantinieku, tomēr pēc skandāla, kas izraisījās, Kimam Čen Namam 2001.gadā mēģinot ar viltotiem dokumentiem ieceļot Japānā, lai tur apmeklētu Disnejlendu, viņš tēva labvēlību zaudēja.

Kopš tā laika viņš dzīvojis ārpus valsts, pamatā Ķīnai piederošajā Makao.

Pēc Kima Čen Ira nāves 2011.gada decembrī par Ziemeļkorejas diktatoru kļuva Kims Čenuns.

Kims Čen Nams bija pazīstams kā reformu aizstāvis. Reiz kādam Japānas laikrakstam viņš sacīja, ka neatbalsta varas mantošanu pa dinastijas līniju.

Ja ziņas par Kima Čen Nama nāvi apstiprināsies, Kima lieta būs pirmais tik prominenta ziemeļkorejieša nāves gadījums kopš 2013.gada decembra, kad Ziemeļkorejā ar nāvi tika sodīts diktatora tēvocis Čans Sonthēks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits