Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

ES un Centrālāzijas eksperti norāda uz nepieciešamību veidot ciešāku sadarbību pretterorisma jomā

Latvijas organizētā Eiropas Savienības (ES) un Centrālāzijas pretterorisma seminārā vakar Briselē eksperti norādījuši uz nepieciešamību veidot ciešāku sadarbību pretterorisma jomā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Semināra dalībnieki bijuši vienisprātis, ka ir jāveido ciešāka sadarbība tādās jomās kā vēršanās pret vardarbīgu ekstrēmismu un radikalizācijas mazināšana, vēršanās pret ārvalstu kaujinieku fenomena raidītajiem riskiem. Būtiska ir arī pieredzes apmaiņas veicināšana pretterorisma likumdošanas jomā. ES institūciju un dalībvalstu pārstāvji arī uzsvēruši, ka ES ir būtiska Centrālāzijas valstu praktiskā pieredze, saskaroties ar paaugstinātiem terorisma riskiem reģionā, kas robežojas ar Afganistānu.

Seminārs bija kā praktisks turpinājums vienam no augsta līmeņa dialogiem par drošības politikas jomām. Šis bija pirmais tāda veida ES seminārs kopīgi ar Centrālāzijas valstīm, kas veltīts ES un Centrālāzijas valstu drošības izaicinājumiem, kurus rada globālā terorisma draudi.

Kā norāda Ārlietu ministrija, viena no Latvijas prezidentūras prioritātēm ir ES sadarbības ar Centrālāzijas valstīm intensificēšana. Viens no sadarbības virzieniem, kuru ir ieinteresēta attīstīt gan ES, gan Centrālāzijas valstis, ir tieši sadarbība drošības jautājumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits