Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Kamerons cer ES samitā februārī panākt vienošanos par prasītajām reformām

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons ceturtdien paziņojis, ka ir optimistiski noskaņots par iespēju februārī paredzētajā Eiropas Savienības (ES) līderu samitā panākt vienošanos par Londonas prasītajām bloka reformām.

"Es ļoti ceru, ka mēs varam ar labās gribas palīdzību, kas noteikti ir, panākt vienošanos februāra Eiropadomē. Es to vēlētos," viņš sacīja Davosā notiekošā Pasaules Ekonomikas foruma laikā.

"Ja tiks piedāvāts labs darījums, es to pieņemšu," norādīja Kamerons.

"Tomēr es vēlos pateikt ļoti nepārprotami, ja nebūs pareizā darījuma, es nesteigšos. Es varu rīkot savu referendumu jebkurā laikā līdz 2017.gada beigām, un ir daudz svarīgāk, lai viss notiktu pareizi, nevis to steidzināt," piebilda premjerministrs.

Francijas premjerministrs Manuels Valss ir paziņojis, ka līdz 18. un 19.februārī Briselē paredzētajam samitam britiem neizdosies pārliecināt ES dalībvalstis par prasītajām reformām, lai arī Nīderlandes un Vācijas līderi par šādu iespēju ir izteikušies optimistiski.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas reformu prasības ietver garantijas ES valstīm, kuras nav eirozonā, lielāku konkurenci, Lielbritānijas tiesības nebūt par daļu no "aizvien ciešākas savienības" un sociālā atbalsta samazināšanu migrantiem no ES dalībvalstīm.

Par vispretrunīgāk vērtētajām tiek uzskatītas tieši prasības par sociālā atbalsta samazināšanu migrantiem no ES dalībvalstīm. Eiropas Komisija (EK) tās ir nosaukusi par "ļoti problemātiskām".

Kamerons ir solījis līdz 2017.gadam sarīkot referendumu par valsts dalību ES. Viņš ir solījis atbalstīt palikšanu ES, ja Lielbritānijai izdosies vienoties ar bloku par vēlamajām reformām.

ES līderi 18. un 19.februārī pulcēsies uz samitu Briselē, kur cer panākt vienošanos reformu jautājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits