Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Olands sola francūžiem aktīvāk apkarot noziedzību

Francijas prezidents Fransuā Olands otrdien, atzīmējot 100 dienas kopš ievēlēšanas prezidenta amatā, solījis nežēlot spēkus noziedzības apkarošanai.

Jau vēstīts, ka grautiņos Amjēnā Francijas ziemeļu daļā naktī uz otrdienu tika ievainoti 16 policisti. "Valsts mobilizēs visus savus līdzekļus, lai apkarotu šādu vardarbīgu rīcību," paziņoja Olands. "Drošība mums ir ne tikai prioritāte, bet arī pienākums."

Olands otrdien bija ieradies Vāras departamentā, Francijas dienvidaustrumos, lai tiktos ar divu jūnijā nogalināto policistu ģimenes locekļiem.

Likumsargi tika nošauti darba laikā, izmeklējot kādu ielaušanos. Viņus nogalināja vīrietis, kurš iepriekš gadiem ilgi bijis ieslodzīts cietumā par dažādiem noziegumiem un tikai dažas nedēļas pirms traģiskā notikuma izbēdzis no jauna soda. Olands norādīja, ka šis gadījums labi parāda nepieciešamību novērot bīstamus noziedzniekus arī pēc to atbrīvošanas.

Tomēr prezidenta vārdi nespēja atstāt ietekmi uz Klodu Bertū, kura dēls bija viens no jūnijā nogalinātajiem policistiem. Bertū prezidenta ierašanos nodēvēja par sabiedrisko attiecību triku un pauda nožēlu, ka viņš nav ieradies ātrāk. "Pēc manām domām, ir divus mēnešus par vēlu," atzīmēja Bertū.

Jūnija beigās Olands nosūtīja uz nogalināto policistu bērēm savu pārstāvi, norādot, ka aizņemtības dēļ pats nevar ierasties.

Olanda popularitāte kopš uzvaras prezidenta vēlēšanās ir kritusies un, ņemot vērā priekšā stāvošo valsts izdevumu samazināšanu, no kā viņa administrācija acīmredzot nevarēs izvairīties, prezidenta dzīve, visticamāk, vieglāka nekļūs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits