Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Politiķis: Francijas prezidenta amata kandidāts Makrons ir Krievijas "viltus ziņu" mērķis

Krievija iejaucas Francijas prezidenta vēlēšanu procesā ar sagrozītu informāciju vai viltus ziņām (fake news), brīdinājis Francijas prezidenta amata kandidāta Emanuela Makrona izveidotās centriskās kustības En Marche (Uz priekšu) ģenerālsekretārs Ričards Ferāns.

Intervijā televīzijas kanālam France 2 viņš izteicies, ka Kremļa atbalstītie mediji nodarbojoties ar mērķtiecīgu apmelošanas kampaņu un viltus ziņām par Makronu. Politiķis norādījis uz tādiem medijiem kā Sputnik un Russia Today (RT), kuri apzināti interpretējuši Makrona proeiropeisko politiku un pauduši nepatiesus apgalvojumus par viņu.

Tā esot mērķtiecīga rīcībā par labu Makrona sāncenšiem - galēji labējajai Marinai Lepenai un centriski labējam Fransuā Fijonam. Jāpiebilst, ka viņi abi izteikušies par Krievijai noteikto Eiropas Savienības sankciju atcelšanu, uzsvēris partijas pārstāvis.

"Ir skaidrs, ka galēji labējie un labējie un viņu kandidāti bauda lielāku atzinību [Krievijā], kamēr mēs runājam par spēcīgu Eiropu. Acīmredzot, atsevišķi Krievijas mediji to nevēlas," norādījis En Marche ģenerālsekretārs.

Sputnik versija franču valodā februāra sākumā Makronu nodēvējusi par "lelli ASV politiskās un finanšu elites rokās", tāpat Markona pusē esot "ļoti bagātu geju lobijs". En Marche norādījusi - ir nonsenss, ka tāda veida apgalvojumi tiek pasniegti bez jebkāda pamatojuma un izcelsmes.

Savukārt Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs, reaģējot uz šo viedokli, norādījis, ka Maskava nav iejaukusies un neplāno jaukties citu valstu lietās, jo īpaši vēlēšanās. 

Makrons pašlaik atbilstoši sabiedriskās domas aptaujām ir populārākais Francijas prezidenta amata kandidāts. Vēlēšanas notiks maijā.

Jāuzsver, ka intervijā pieminētie krievu mediji Sputnik un RT ne vienreiz vien piesaukti saistībā ar sagrozītas informācijas sniegšanu, piemēram, arī par Krievijas un prokrievisko karotāju darbībām Ukrainas teritorijā, kas beidzās ar Eiropas un ASV neatzīto Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju.

Top komentāri

Makarons
M
Protams, ka tas tā ir, ka kaimiņos esošās mēslu kastes dienesti jaucas visur pa starpu, lai mēģinātu sašķelt ES. Piemēram, Vācija pilna ar dažādu tautību FSB aģentiem, kas tur pieprasījuši patvērumu (pat pilsonību saņēmuši) un pat īpaši neslēpj, ka darbojas ārvalsts dienesta labā. Ar vārdu sakot KGB vēži FSB kulītēs!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baidens piedāvā Trampam tikties divās debatēs

ASV prezidents Džo Baidens piedāvājis republikāņu Baltā nama kandidātam Donaldam Trampam tikties priekšvēlēšanu debatēs jūnijā un septembrī, un Tramps piedāvājumu bez kavēšanās pieņēmis.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits