Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +23 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Spānija liedz piestāt kuģim, kas ved ieročus uz Izraēlu

Spānija ir liegusi atļauju piestāt tās ostā kuģim, kas ved ieročus uz Izraēlu, ceturtdien paziņoja Spānijas ārlietu ministrs Hosē Manuels Albaress.

"Šī ir pirmā reize, kad mēs to esam darījuši, jo šī ir pirmā reize, kad esam konstatējuši kuģi ar ieroču kravu Izraēlai, kas grib piestāt Spānijas ostā," ministrs paziņoja reportieriem Briselē.

"Šī būs konsekventa politika attiecībā uz jebkuru kuģi, kas ved ieročus uz Izraēlu un grib piestāt Spānijas ostās. Ārlietu ministrija sistemātiski noraidīs šādas piestāšanas viena acīmredzama iemesla dēļ. Tuvajiem Austrumiem nevajag vairāk ieroču, tiem vajag vairāk miera," piebilda Albaress.

Ārlietu ministrs nesniedza sīkākas ziņas par šo kuģi, bet transporta ministrs Oskars Puente paziņoja, ka tas ir kuģis "Marianne Danica", kas bija lūdzis atļauju piestāt Kartahenas ostā 21.maijā.

Laikraksts "El Pais" ziņoja, ka šis kuģis brauc zem Dānijas karoga un ved 27 tonnas eksplozīva materiāla no Indijas pilsētas Madrasas uz Haifas ostu Izraēlā. 

Par šo liegumu kuģim piestāt ostā tiek ziņots laikā, kad ir izcēlies strīds starp Spānijas premjerministra Pedro Sančesa Sociālistu partiju un tās koalīcijas parneri - galēji kreiso partiju "Sumar" - par citu kuģi "Borkum", kuram paredzēts piektdien piestāt Kartahenā.

Propalestīniski grupējumi ir paziņojuši, ka "Borkum" ved ieročus uz Izraēlu, un tas pamudināja "Sumar" pieprasīt, lai šim kuģim tiktu liegta piestāšana ostā. Puente tomēr paziņoja, ka "Borkum" transportē militāru materiālu uz Čehiju, nevis Izraēlu.

Spānija ir viena no Eiropā asākajām Izraēlas ofensīvas Gazas joslā kritizētājām un mēģina pierunāt citas Eiropas valstis uz Palestīnas valsts atzīšanu.

Spānija ir pārtraukusi ieroču pārdošanu Izraēlai, kopš tā sāka militāru uzbrukumu palestīniešu kaujinieku grupējumam "Hamās" Gazas joslā pēc "Hamās" 7.oktobra uzbrukuma Izraēlas dienvidos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits