Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Polijā aizturēti deviņi Krievijas spiegi saistībā ar sabotāžas plāniem

Polijā ir aizturēti deviņi Krievijas spiegu grupas locekļi saistībā ar sabotāžas plāniem, pirmdien paziņoja Polijas premjerministrs Donalds Tusks.

"Mums ir aizturēti un apsūdzēti deviņi aizdomās turētie, kas bijuši tieši iesaistīti sabotāžas aktos Polijā Krievijas [izlūkošanas] dienestu vārdā," Tusks pavēstīja privātajai raidsabiedrībai TVN24.

"Tie ir Ukrainas, Baltkrievijas un Polijas pilsoņi," sacīja Tusks, pieņemot, ka daži no viņiem var būt savervēti no kriminālām aprindām. 

Aizturētie tiek apsūdzēti par "piekaušanām, dedzināšanu un dedzināšanas mēģinājumu", sacīja Tusks. 

Viņš arī sacīja, ka šie Krievijas sabotāžas plāni attiecas ne tikai uz Poliju, bet arī uz Lietuvu, Latviju un, iespējams, Zviedriju.

Notiek starptautiska izmeklēšana, sacīja Polijas premjers.

Tusks kā šo sabotāžas plānu piemērus minēja mēģinājumu aizdedzināt krāsu fabriku Vroclavā un mēģinājumu aizdedzināt "Ikea" centru Lietuvā.

Viņš sacīja, ka tuvākajās dienās paredzēta publiska informācijas kampaņa par šo jautājumu. 

Tusks pirms tam šomēnes pavēstīja par Polijas izlūkdienestu nostiprināšanu pēc destabilizējošām Maskavas aktivitātēm, paziņojot, ka Polija piešķirs vēl 100 miljonus zlotu (23,5 miljonus eiro) civilās un militārās pretizlūkošanas dienestiem.

Viņš arī norādīja, ka Varšava ir izjaukusi vairākus sabotāžas aktus, "pateicoties mūsu dienestu un mūsu sabiedroto modrībai".

Varšava pēdējo nedēļu laikā paziņojusi, ka ir aizturēts vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par palīdzēšanu Krievijas izlūkdienestam sagatavot iespējamu uzbrukumu Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim, kā arī Baltkrievijas pilsonis, kurš tiek turēts aizdomās par atbalstu martā Viļņā notikušam uzbrukumam Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija tuvam draugam un sabiedrotajam Leonīdam Volkovam. Varšava arī aizturējusi divus Polijas pilsoņus, kas bija atbildīgi par uzbrukumu Volkovam.   

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits