Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

ANO: Mosulas vecpilsētā iesprostoti 600 000 cilvēku

Apmēram 600 000 cilvēku ir palikuši džihādistu grupējuma Islāma valsts kontrolētajos Mosulas rietumos, tostarp 400 000 ir iesprostoti tās vecpilsētā, ceturtdien paziņojusi ANO.

"Viņiem izmisīgi trūkst pārtikas. Viņi ir panikā," reportieriem pavēstīja ANO bēgļu aģentūras UNHCR pārstāvis Irākā Bruno Gedo, kurš atrodas savas mājas pametušo cilvēku tranzīta centrā 20 kilometrus uz dienvidiem no Mosulas.

"Tur trūkst kurināmā, pārtikas, elektrības. Cilvēki ir sākuši dedzināt mēbeles, vecas drēbes, visu, kas ļauj viņiem naktī palikt siltumā, jo joprojām stipri līst un temperatūras īpaši naktī ievērojami samazinās," viņš vēstīja par situāciju Mosulā, kādu to aprakstījuši bēgļi.

"Viņiem ir ļoti, ļoti maz ēdamā," norādīja, Gedo, piebilstot, ka cilvēki pārtiek no neliela daudzuma maizes un ūdens, un daudzi ēd tikai vienreiz dienā.

Gedo pavēstīja, ka apmēram 600 000 cilvēku ir iesprostoti apmēram 60% Mosulas rietumdaļas, kas joprojām atrodas "Islāma valsts" kontrolē, tomēr šīs skaits pastāvīgi mainās, jo cilvēki bēg no šīm teritorijām.

Kopš 19.februāra, kas sākās Irākas spēku operācija Mosulas rietumu atgūšanai, tos pametuši apmēram 153 000 cilvēku, paziņoja Gedo.

Irākas otrā lielākā pilsēta Mosula Islāma valsts kontrolē nonāca 2014.gada vidū un šobrīd tiek uzskatīta par grupējuma pēdējo lielāko atbalsta punktu Irākā.

Valdības spēkiem janvārī izdevās atkarot pilsētas austrumdaļu, bet ofensīva rietumdaļas atbrīvošanai sākās 19.februārī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits