Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

16 Latvijas basketbola izlases kandidāšu sarakstā EČ kvalifikācijas spēlei ar Izraēlu arī Laksa un Šteinberga

Latvijas sieviešu izlases 16 kandidāšu sarakstā 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlei ar Izraēlu ir iekļautas visas spēcīgākās pašlaik pieejamās Latvijas basketbolistes, ieskaitot Kitiju Laksu un Aneti Šteinbergu, pirmdien paziņoja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Pirms spēles ar Izraēlu Latvijas valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Gulbis ir nosaucis 16 kandidātes, kuras 5.februārī sāks gatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlei ar Izraēlas izlasi 11.februārī.

Spēle plkst.17 sāksies "Rimi" Olimpiskajā centrā.

"Mūsu rīcībā būs nedēļa treniņiem, ko vēlamies izmantot pēc iespējas lietderīgāk, darbojoties ar trijiem pilniem piecniekiem," saka Gulbis. "Mērķtiecīgi gatavosimies spēlei ar Izraēlas komandu un turpināsim veidot komandas rokrakstu."

Viņš atzīmēja, ka uzmanīgi tiek sekots līdzi visu Latvijas spēlētāju gaitām gan pašmāju, gan ārzemju klubos.

"Uz treniņiem ir uzaicinātas Katrīna Ozola un Līna Loceniece, kuras labi parādījušas sevi sezonas gaitā un nopelnījušas iespēju piedalīties valstsvienības darbā," saka treneris.

Izraēlas komandu turpina trenēt Šarons Drukers. Tāpēc Gulbis domā, ka komandas rokrakstā visticamāk lielu pārmaiņu, salīdzinot ar spēlēm iepriekšējā kvalifikācijas ciklā, nebūs.

"Konkrētāka informācija par pretiniecēm būs pēc 8.februāra, kad izraēlietes spēlēs ar Īrijas izlasi, bet svarīgākais būs pašiem sagatavoties pēc iespējas labāk," uzsver Gulbis.

Latvijas un Izraēlas sieviešu valstsvienības līdz šim savā starpā ir spēlējušas septiņas reizes, sešreiz uzvarot Latvijai.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas E grupas turnīru Latvijas komanda novembrī sāka ar zaudējumu izbraukuma spēlē Francijā (49:71). Vēl šajā grupā Francija ar 100:48 sagrāva Īriju, bet abas Izraēlas izlases spēles drošības apsvērumu dēļ tika pārceltas uz februāri. Spēle Izraēla - Īrija 8.februārī, plkst.18, notiks "Rimi" Olimpiskajā centrā Rīgā.

Nākamie kvalifikācijas turnīra spēļu posmi ir paredzēti 2024.gada novembrī un 2025.gada februārī.

Ceļazīmi uz finālturnīru iegūs astoņu grupu uzvarētājas, kā arī četras no astoņām otro vietu ieguvējām.

Gulbim izlasē palīdz asistenti Aigars Nerips un Matīss Rožlapa.

Eiropas meistarsacīkstes no 2025.gada 9. līdz 19.jūnijam pirmo reizi notiks četrās valstīs. Katra no četrām valstīm rīkos grupu turnīru, bet finālposms norisināsies Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

Latvijas izlases kandidāšu saraksts spēlei ar Izraēlu:

Paula Strautmane (Mehelenas "Kangoeroes", Beļģija), Ketija Vihmane (Kelternas "Rutronik Stars", Vācija), Digna Strautmane (Vroclavas "Sleza", Polija), Aleksa Gulbe (Saragosas "Casademont", Spānija), Evelīna Otto, Ieva Pulvere, Vanesa Jasa, Luīze Sila (visas - "TTT Rīga"), Anete Šteinberga (Buržas "Tango", Francija), Ilze Jākobsone (Stambulas "Emlak Konut", Turcija), Kitija Laksa (Stambulas "Fenerbahce", Turcija), Enija Vīksne (Nērdlingenas "Angels", Vācija), Laura Meldere (Venēcijas "Umana Reyer", Itālija), Līna Loceniece (Klaipēdas LCC, Lietuva), Kate Vilka ("Charnay", Francija), Katrīna Ozola (Budapeštas EAC, Ungārija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi