Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

VEF Rīga basketbolisti nonāk uzvaras attālumā no LBL čempiontitula

"VEF Rīga" komanda svētdien "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas ceturtajā spēlē uzveica "Rīgas Zeļļus" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-1.

"Arēnā Rīga" spēlējot viesu statusā, "VEF Rīga" uzvarēja ar rezultātu 90:79 (19:18, 19:24, 24:20, 28:17).

"VEF Rīga" komandā rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Šons Paipss, kurš arī atdeva piecas rezultatīvas piespēles, 22 punktus guva Džaizeks Lotijs, 12 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Gregorijam Vitingtonam, tāpat 12 punktus guva Dairis Bertāns, bet septiņi punkti un 13 bumbas zem groziem bija Arnaldo Toro Baream.

Pretiniekiem 28 punktus guva un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja Kamaka Hepa, 19+7 bija Džordanam Hanteram, bet deviņus punktus iemeta un piecas rezultatīvas piespēles atdeva Juris Vītols, kurš lielu daļu mača aizvietoja savainojumu guvušo saspēles vadītāju Tomu Skuju.

Spēles pirmās minūtes bija nerezultatīvas, bet tad "Rīgas Zeļļi" veica astoņu punktu izrāvienu. "VEF Rīga" pirmos punktus spēlē guva vien piektās minūtes sākumā un turpinājumā, lielākoties ar tālmetienu palīdzību, panāca pretiniekus un pārņēma vadību. Sekmīgāki uzbrukumi otrās ceturtdaļas sākumā ļāva "zeļļiem" atgūt vadību, bet, dodoties puslaika pārtraukumā, ar 42:38 priekšā bija mājinieki.

Pirms pamatlaika noslēdzošajām desmit minūtēm rezultāts bija neizšķirts (62:62), arī šajā ceturtdaļā notiekot aktīvai cīņai par vadību. Lūzuma brīdis bija ceturkšņa vidū, kad pēc vairākiem "Rīgas Zeļļu" pārkāpumiem viesiem bija iespēja izpildīt soda metienus, bet trīs minūtes pirms beigu signāla mājinieku kļūda uzbrukumā noslēdzās ar netraucētu Daira Bertāna precīzu tālmetienu - 81:73. Pēc tam "VEF Rīga" pārsvars tika samazināts uz pusi, taču vadību Jāņa Gailīša vadītā komanda no rokām neizlaida.

Pirmajā spēlē mājinieku lomā "VEF Rīga" uzvarēja ar 81:78, bet otrajā mačā "vefieši" viesos bija pārāki ar 82:66. Trešajā "Rīgas Zeļļi" uzvarēja viesu lomā (70:64), sērijā līdz četrām uzvarām pietuvojoties līdz 1-2.

22.maijā notiks abu komandu duelis "Rimi" Olimpiskajā centrā, bet, ja būs nepieciešams, pārējās spēles notiks 24. un 26.maijā.

Divas Rīgas komandas par titulu pēdējo reizi cīnījās 2010.gadā, kad "Barons" ar 4-3 pārspēja "VEF Rīga".

"VEF Rīga" komandai šis ir 14.fināls pēc kārtas. 11 reizes pretiniekos ir bijusi "Ventspils" vienība (bilance 9-2), bet citiem pretiniekiem "vefieši" līdz šim ir piekāpušies septiņu spēļu sērijās (2010.gadā - "Barons", 2016.gadā - "Valmiera"/ORDO).

"Rīgas Zeļļi" līdz finālam ir tikuši jau savā pirmajā sezonā. Iepriekš citu komandu sastāvā sešu finālsēriju pieredze ir bijusi Artūram Strēlniekam, piecu - Mārtiņam Meieram, kuriem ir attiecīgi divi un viens čempiona tituls.

Šosezon Latvijas - Igaunijas līgas pamatturnīrā komandas savstarpējās spēlēs izcīnīja pa vienai uzvarai ("Zeļļi" 27.decembrī - ar 93:86, "VEF Rīga" 14.februārī - ar 98:77), bet ceturtdaļfinālā "VEF Rīga" uzvarēja abos mačos - 87:72 un 94:87. Tāpat "VEF Rīga" uzvarēja Latvijas basketbola "Užavas" kausa izcīņas finālspēlē (94:69).

"VEF Rīga" no ceturtdaļfināla bija brīva, bet pusfināla sērijā ar 3-0 pārspēja "Liepāju". Savukārt "Rīgas Zeļļi" vispirms ar 3-1 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu un pēc tam ar tādu pašu rezultātu pieveica "Ventspili".

Bronzas medaļas izcīnīja "Ventspils", kas savā laukumā ar 101:76, viesos ar 83:76 un mājās ar 88:77 pārspēja "Liepāju", sērijā līdz trim uzvarām svinot uzvaru ar 3-0.

Pērn par čempioniem kļuva "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bet cīņā par bronzu "Liepāja" ar 3-1 bija pārāka pār "Ogri".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi