Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +21 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Bertāns: Nedrīkstam sākt paniku, ja arī grieķu līderi izceļas

"Jāspēlē ātri un jābūt gataviem uz agresīvu, pat netīru, pretspēli," gatavojoties Eiropas vīriešu basketbola čempionāta spēlei par 5.-8. vietu, kurā ir iespēja nodrošināt dalību pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, portālam Diena.lv norādīja Latvijas valstsvienības aizsargs Dairis Bertāns. 

"Grieķijai ir ļoti laba komanda, kas pēc spēka un kvalitātes noteikti būtu pelnījusi būt labāko četriniekā, taču turnīra formāts viņiem bija nelabvēlīgs, tāpēc jāspēlē par piekto vietu," uzskata Bertāns. Viņš gan uzreiz piebilda, ka pretinieks nav neuzvarams, un Latvijas izlases rīcībā ir pietiekami labi ieroči, lai grieķus uzvarētu. "Tā ir ļoti pieredzējusi komanda, kas izcili lasa spēli, tāpēc svarīgi būs spēlēt ātri, lai radītu labas situācijas, kā arī nogurdinātu viņu līderus. Jāspēlē tāpat, kā pirmajā puslaikā pret Franciju, nedomājot tik daudz par rezultātu un iznākumu, bet koncentrējoties savai spēlei, saviem uzdevumiem."

Ar Grieķijas izlasi latvieši spēlējuši reti, taču basketbolists neuzskata, ka tāpēc viņi būtu mazāk zināmi. "Valstu komandas jau vispār no gada uz gadu ļoti mainās, tāpēc pirms katras spēles pretinieks ir jāiepazīst no jauna. Nav starpības, esam vai neesam ar viņiem spēlējuši iepriekš," saka Bertāns. "Viņu līderis Vasils Spanulis ir viens no Eiropas labākajiem basketbolistiem, kurš var komandu pavilkt grūtā brīdī, kā to iepriekš pret mums izdarīja Tonijs Pārkers Francijas komandā. Jābūt tam gataviem un, ja arī viņš iemet ko lieku, nedrīkstam sākt paniku. Skaidrs, ka tāda līmeņa spēlētājs tiks pie saviem punktiem, taču jācenšas padarīt viņam situācijas pēc iespējas neērtākas." Latvijas basketbolists izceļ arī talantīgo un atlētisko grieķu uzbrucēju Džianni Antetukoumpo: "Viņu es vispār uzskatu par unikālu spēlētāju pasaules basketbolā. Skatoties pa pozīcijām, viņu apturēt pat varētu būt visgrūtāk."

Bertāns pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā Francijai nav novērojis, ka komandā būtu notikušas kādas izmaiņas psiholoģiskajā ziņā. "Protams, zaudēt ir nepatīkami, un foršāk būtu, ja mēs tajā cīņā noturētos ilgāk, taču mērķis joprojām paliek iepriekšējais," spēlētājs norāda uz iespēju kvalificēties pirmsolimpiskajam kvalifikācijas turnīram, kurā piedalīsies Eiropas čempionāta 3.-7. vietas ieguvēji. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi