Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Finiša taisnē Prometey sanikno latviešus

Emocijas arvien vairāk uzkarst Latvijas – Igaunijas (LatEst) basketbola līgā, kur pāris nedēļu pirms pamatturnīra beigām vietējā basketbola dīķa ūdeņus pamatīgi saviļņojis vieskomandas Prometey izgājiens, neierodoties uz iepriekšējā nedēļas nogalē Tartu paredzēto spēli. Lai gan Ukrainas klubs par to saņēma sodu, rūgtuma sajūta palikusi, īpaši jau Ventspils, Ogres un Rīgas zeļļu komandās, jo to konkurenti no Igaunijas bez cīņas ieguvuši vērtīgu uzvaru cīņā par svarīgu pozīciju turnīra tabulā.

Pašreizējais LatEst līgas čempions Prometey vairāku spēlētāju savainojumu dēļ vēlējās pietaupīt spēkus pirms nedēļas vidū paredzētās ULEB Eirokausa ceturtdaļfināla spēles Francijā. Spēli pret Tallinas TalTech svētdien izdevās pārcelt, taču Tartu Ulikool komanda paralēli piedalās Ziemeļu līgas turnīrā, tāpēc tik saspringtā kalendārā manevra iespējas neatrada. "Tāda mīzēju taktika," skarbi konkurentu lēmumu raidījumā Ūdenszeļļi komentēja Rīgas zeļļu ģenerālmenedžeris Artūrs Šēnhofs. "Labi, viņu aizstāvībai jāpiebilst, ka iespējas pārcelt šo spēli, lai gan mazliet par vēlu, tomēr tika meklētas. Tai pašā laikā astoņi cilvēki viņiem bija pieejami. Kāpēc Francijas klubs var nospēlēt pamatturnīrā spēcīgā vietējā čempionātā, bet jūs nevarat? Sanāca nesmuki un lieki. Šīs sezonas kontekstā viss ir skaidrs, ir piespriests sods, taču ilgtermiņā šādas lietas atstāj nepatīkamu piegaršu." Var saprast Šēnhofa un citu Latvijas klubu pārstāvju aso reakciju, jo sezonas izšķirošā brīdī ne jau Prometey tehniskais zaudējums vai naudas sods ietekmē citus. Vietu sadalījumā no ceturtās līdz septītajai pozīcijai ārkārtīgi svarīga var izrādīties Tartu Ulikool "neplānotā" un bez cīņas gūtā uzvara.

Ieņemt vismaz piekto vietu turnīra tabulā komandas cer, lai izvairītos no ceturtdaļfināla dueļa pret kādu no trim favorītiem – Kalev/Cramo, Prometey vai VEF Rīga. Ogrēniešiem situācija ir vissarežģītākā pat pēc trešdien rezultatīvā spēlē gūtās uzvaras pār BK Ventspils, jo pamatturnīrā atlicis tikai viens mačs, un tas ir pret Latvijas čempionvienību VEF. Zeļļiem savu taisnību un pretenzijas uz piekto vietu vēl būs iespējas apliecināt laukumā sestdien tieši pret Tartu Ulikool. Tiesa, nepietiks ar uzvaru savstarpējā spēlē vien – būs jācer arī uz konkurentu vēl vienu klupienu kādā no atlikušajām divām spēlēm. 

Izredzes pirmo reizi vēsturē sasniegt izslēgšanas turnīru pēdējās nedēļās zaudēja Liepājas basketbolisti. Ja nenotiks lieli pārsteigumi, ceturtdaļfinālā Latviju pārstāvēs četras komandas. Izšķirošās cīņas LatEst līgā šopavasar tiks izspēlētas pēc jauna formāta bez finālčetrinieka turnīra, bet ar pusfināla sērijām un vienu finālspēli.

Noslēgumā, aizdomājoties par taisnīgumu, atliek piebilst, ka Prometey svarīgajā ULEB Eirokausa ceturtdaļfināla spēlē cieta sakāvi 82:95 pret Bourg en Bresse.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi