Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Kapteiņa uznāciens

Bertāna precizitāte galotnē tuvina VEF Rīga titulam.

Izrāvienu spēlē Pafbet Latvijas Basketbola līgas (LBL) fināla piektajā cīņā VEF Rīga galotnē piederēja izšķirošais vārds un Jāņa Gailīša vadītā komanda ar 90:79 pārspēja Rīgas Zeļļus, nonākot uzvaras attālumā no sava 11. titula. Turnīra vēsturē tikai reizi finālā kāda no komandām nav triumfējusi pēc 3-1 vadības sērijā – 1995. gadā Brocēni šādā situācijā atspēlējās un pārspēja Bonus.  

Zeļļi savus pretiniekus sesto reizi šajā sezonā uzņēma Arēnā Rīga, kur par «ballīti» iedēvētajās spēlēs atraktīvajiem debitantiem līdz šim bija nevainojama bilance. Daudzsološi iesākās arī ceturtā finālspēle, kurā vefiešu treneris Gailītis jau pēc nepilnas minūtes steidza izaicināt tiesnešu pieņemto lēmumu, bet rozā tērptie mājinieki guva astoņus punktus pēc kārtas. Spēles gaitā Rīgas Zeļļiem vairākkārt izdevās šādi izrāvieni, taču allaž VEF Rīga komandai bija gatava atbilde. Produktīvi darbojās abi viesspēlētāji – aizsargi Šons Paipss un Džaizeks Lotijs –, kuri divatā Zeļļu grozā sabēra 50 punktu. Zeļļiem pietrūka ne tikai savainotā Ričarda Vanaga, bet arī pamata saspēles vadītāja Toma Skujas, kurš ar acīmredzamām muguras sāpēm vairākkārt centās iesaistīties spēlē, taču jaunā aizsarga kustībās pietrūka ierastā ātruma un eksplozivitātes. 

Spēles izšķirošo ceturksni komandas sagaidīja punkts punktā, taču jau tās vidū arvien biežāk sāka izpausties vairāk nekā 32 minūtes nospēlējušo Zeļļu līderu nogurums, ko nekavējās izmantot VEF Rīga kapteinis Dairis Bertāns. Vispirms viņš divreiz īsā laika posmā izprovocēja pārkāpumu metienā, bet vienā no atslēgas epizodēm laukuma vidū "aplaupīja" austrāliešu centru Džordanu Hanteru un ātro pretuzbrukumu pats noslēdza ar precīzu tālmetienu. 

Vefiešiem nu ir trīs iespējas ar uzvaru izcīnīt titulu. Pirmā no tām – trešdien pulksten 20 Rimi Olimpiskajā centrā. Tikmēr bronzas godalgas jau rotā Ventspils basketbolistu kaklus – Kurzemes klubu divcīņā 88: 77 uzvara pār BK Liepāja nodrošināja 3-0 panākumu sērijā par trešo vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi