Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Kārlis Muižnieks: Uzskatu, ka Čempionu līga šogad pēc ranga ir otrajā vietā pēc Eirolīgas, jo ierasti spēcīgais ULEB Eirokauss šogad ir kļuvis vājāks.

Muižnieks pirms BK Ventspils debijas Čempionu līgā: Esam spēruši soli uz augšu

Dalība līmeni augstākā Eiropas kausu turnīrā prasa arī attiecīgu gatavošanos, taču BK Ventspils starpsezonā paveiktais darba apjoms komandas komplektācijā un treniņos gandarī treneri Kārli Muižnieku, kuram šī ir otrā sezona pēc atgriešanās pie Kurzemes kluba stūres. "Eirokausu sākumā allaž visi spēlētāji ir ļoti motivēti, grib parādīt savu labāko sniegumu, raksturu. Tas vienmēr saistās arī ar zināmu satraukumu, īpaši, ja turnīrs jāsāk savā laukumā," sarunā ar Dienu atzina Muižnieks.

Šis sākuma satraukums ir priekšrocība vai traucēklis?
 

Apzinos, ka šādās spēlēs satraukums var traucēt parādīt savu labāko sniegumu, taču tam vajadzētu pazust jau pēc pirmajām spēles minūtēm. Nedomāju, ka tas būtiski ietekmēs spēles gaitu.

 

Vai papildu emocijas dod tas, ka šis ir jauns turnīrs, turklāt ar skaļu nosaukumu – Čempionu līga?

 

Es domāju, ka nē. Eirokausi ir un paliek eirokausi. Cita lieta, ka šogad esam spēruši soli uz augšu salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, kad Ventspils komanda spēlēja līmeni zemākā FIBA kausā. Šis turnīrs noteikti ir spēcīgāks. Uzskatu, ka Čempionu līga šogad pēc ranga ir otrajā vietā pēc Eirolīgas, jo ierasti spēcīgais ULEB Eirokauss šogad ir kļuvis vājāks.
 

Augstāka līmeņa turnīram bija jāveido spēcīgāka komanda?
 

Tā ir, un es domāju, ka mums ir izdevies sapulcināt labu komandu, kas šajā turnīrā var sasniegt augstu rezultātu. Tomēr tie ir tikai vārdi, un savs spēks mums ir jāparāda laukumā. Man nepatīk prognozēt, ko mēs izdarīsim. To visu parādīs spēle. Ļoti svarīga būs tieši pirmā spēle, jo, lai gan šis turnīrs ir garš, tā tomēr noteiks toni visam turpinājumam.

 

Veidojot komandas sastāvu, iespējas šovasar bija lielākas?

 

Kluba vadība sastāva komplektācijai piegāja ļoti nopietni, un arī man šovasar bija jau lielāka skaidrība par to, ko kurš spēlētājs var un nevar piedāvāt attiecīgā līmenī, tāpēc skaidrāk zināju, kas komandai ir vajadzīgs, lai sasniegtu nospraustos mērķus. Jāatzīst, ka pagājušajā sezonā, atgriežoties Latvijas basketbolā pēc sešu gadu prombūtnes, man vēl bija diezgan daudz nezināmo. Šovasar bija vieglāk.

 

Vai pašreizējais sastāvs ir tas, kādu vēlējāties redzēt?

 

Šobrīd ar padarīto esmu apmierināts, taču svarīgākās spēles, pēc kurām izdarīsim pirmos secinājumus, vēl ir priekšā. Ir mazliet rūgtuma par to, ka eirokausu sākumu sagaidām nepilnā sastāvā. Šeit domāju ne tikai Kristapu Janičenoku un Māri Gulbi, ar kuru savainojumiem jau rēķinājāmies, pēdējos treniņos neveiksmīgās epizodēs traumas guva arī Edgars Žeļonis un Māris Ziediņš. 

 

Visu interviju ar Kārli Muižnieku, kā arī plašāku informāciju par ventspilnieku pirmo spēli turnīrā atradīsiet trešdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi