Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Livonia sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu regbija kluba Livonia sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu, informē RK Livonia pārstāvis Ivars Bācis.

Daudzkārtējās vicečempiones “Livonia” regbistes pagājušajā gadā ieguva kārtējās sudraba medaļas valsts čempionātā un ieņēma trešo vietu Latvijas kausā. Iepriekš ar livonietēm strādāja Dienvidāfrikas speciālists Antonio Žuau de Karvalju, kuram komanda izsaka lielu pateicību par ieguldīto darbu pagājušajā sezonā. Komanda arī pateicās 2023. gada sezonas komandas kapteinei Laurai Maļukovai un sveica jauno kapteini Alisi Lakiju Širvi un viņas asistenti Annu Inesi Tutāni.

Komanda bija nolēmusi jaunajā sezonā sadarboties ar vietējo treneri. “Livonia” izvērtēja iespējamos kandidātus no Latvijas un kā piemērotāko izvēlējās Baldones un izlases līderi Elmāru Šefanovski. “Izvērtējot, kurš varētu būt tāds jaudīgs treneris, kā pirmais ienāca prātā Elmārs Šefanovskis. Sarunājām ar viņu tikšanos un vienojāmies. Tāpēc esam ļoti apmierināti un priecīgi par to,” gandarījumu neslēpj “Livonia” sieviešu komandas menedžere un spēlētāja Evija Kralliša.

“Elmārs ir ne tikai viens no labākajiem Latvijas regbistiem, bet arī lietpratējs, kurš zina, kā pareizi aizvadīt treniņprocesu, jo viņš arī strādā ar jauniešiem. Tas viennozīmīgi būs milzīgs pienesums mūsu komandai šogad,” ļoti optimistiski raugās Kralliša.

“Tas ir tas trūkstošais puzles gabaliņš, kas mūsu sieviešu komandā iztrūka – labs, stabils treneris, kurš var iedot savas zināšanas. Vēlos piebilst, ka labs treneris ir ne tikai tāds, kurš dod pienesumu ar savām regbija zināšanām, bet arī ārpus laukuma,” norāda “Livonia” menedžera un piebilst, ka jau ir bijis arī pirmais saliedēšanās pasākums, kas bijis veiksmīgs, jo savā starpā spēlētājas un treneris ir ātri “sakonektējušies”, kā arī izveidojusies mijiedarbība.

“Es zinu, ka esam uz pareizā ceļa, un uzskatu, ka Elmārs Šefanovskis ir labākā opcija un izvēle. Un visādi citādi viņš mūsu komandu papildinās, un ticu, ka mums kopīgi izdosies, varbūt vēl ne šajā sezonā, bet nākamajā gūt arī panākumus,” pārliecināta ir Evija Kralliša.

Ziemas periodā dēļ vairāku spēlētāju iepriekšējā sezonā gūtajām traumā treniņu apmeklējums ir bijis samērā vājš. Dažas “vecās” spēlētājas ir aizgājušas, toties vairākas jaunas ir nākušas klāt. Ziemas sezonā treniņi ir notikuši trīs reizes nedēļā, ietverot gan vieglatlētiku, treniņus svara zālē iekšējās muskulatūras stiprināšanai, lai nostiprinātu ķermeni un mazinātu traumu iespēju šajā sezonā, kā arī regbija treniņi.

“Šobrīd notiek regbija treniņi, un turpinām trenēties arī svaru zālē. Kad tuvosies Latvijas čempionāta pirmais posms, tad treniņi būs vēl vairāk,” akcentē Kralliša.

Runājot par mērķi, komandas menedžere norāda, ka primārais uzdevums ir saglabāt komandu, kas sieviešu regbijā pie mums Latvijā nav tik viegli izdarāms. “Tā kā mums ir pamainījies sastāvs – aizgājušas vairākas iepriekšējās un atnākušas daudzas jaunas, tad centīsimies saglabāt komandu, tad šajā sezonā mērķis mums ir saglabāt sieviešu komandu. Protams, kā ikviena komanda sportā, arī mēs vēlētos iegūt pēc iespējas augstāku vietu, taču tā šajā sezonā nav prioritāte,” uzsver Evija.

Komanda gaida satraumējušos spēlētāju atgriešanos un cer uz jaunu piesaisti. No komandas kodola ir palikušas Sindija Širaka, Madara Dārzniece, Alise Lakija Širve, Anna Inese Tutāne. Pievienosies arī Izabella Kvecko, kura komandā ir bijusi no paša sākuma.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi