Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Čehijas un Zviedrijas florbolisti droši iekļūst pasaules čempionāta pusfinālā

Čehijas un Zviedrijas vīriešu florbola izlases ceturtdien droši sasniedza Rīgā notiekošā pasaules čempionāta pusfinālu.

Čehijas izlase ar rezultātu 8:2 (2:2, 4:0, 2:0) pārspēja Igauniju, pretiniekus salaužot vien otrajā trešdaļā.

Ar trim gūtiem vārtiem čehu rindās atzīmējās Toms Ondrušeks. Savukārt igauņiem ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās Zviedrijā dzimušais florbolists Patriks Kāreliusons

Čehi spēles rezultātu atklāja trešajā minūtē, bet četrarpus minūtes vēlāk igauņi panāca izlīdzinājumu. Perioda vidū Ondrušeks izvirzīja vadībā čehus, taču Kāreliusons pēc pāris minūtēm panāca 2:2.

Otrajā trešdaļā igauņi pirmās 12 minūtes noturēja savus vārtus neskartus, taču pēc tam čehi nepilnu astoņu minūšu laikā sameta četras bumbiņas Igaunijas izlases vārtos, panākot jau 6:2. Trešajā periodā Ondrušeks pievienoja vēl divus precīzus metienus, tādējādi nodrošinot čehu uzvaru ar rezultātu 8:2.

Vēl pārliecinošāk nospēlēja daudzkārtējā pasaules čempione Zviedrija, kas ar 11:0 (2:0, 5:0, 4:0) sagrāva Vāciju. Vēl otrās trešdaļas vidū rezultāts bija vien 3:0, tomēr turpinājumā zviedri iemeta četrus vārtus divu ar pusi minūšu laikā, svinot graujošu uzvaru.

Uzvarētājiem ar "hat-trick" atzīmējās Aleksanders Galante Kārlstrems un pēdējo pasaules čempionātu vērtīgākais florbolists Kims Nilsons.

Čehi pusfinālā tiksies ar Dānijas un Somijas dueļa uzvarētāju, bet Zviedrijai pretim stāsies Norvēģijas un Šveices mača stiprākā komanda. Pārējās ceturtdaļfināla spēles tiks aizvadītas piektdien, bet pusfināli risināsies sestdien.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas vīriešu florbola izlase pusfināla mačā par 9.-12.vietu ceturtdien ar 11:1 (3:0, 5:1, 3:0) uzvarēja Kanādu.

Latvija par devīto vietu sestdien plkst.19.30 "Arēnā Rīga" spēkosies ar Slovākiju, kas savā "mazajā pusfinālā" ar 7:3 (1:1, 3:0, 3:2) pārspēja ASV valstsvienību.

Tikmēr Kanāda un ASV cīnīsies par 11.vietu, sadalot ceļazīmi uz nākamā gada Pasaules spēlēm Vroclavā, kur paredzēta vieta labākajai komandai, kas nenāk no Eiropas.

Čempionātā kopumā startē 16 komandas. A un B grupās spēkojās pēc ranga astoņas spēcīgākās izlases, bet C un D grupās bija pārējās astoņas valstsvienības. Divas A un B grupas labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, bet vājākās A un B grupas vienības ar C un D grupu spēcīgākajām komandām savā starpā spēkojās astotdaļfinālā.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem noslēgsies svētdien, kad "Arēnā Rīga" tiks aizvadītas cīņas par medaļām, kā arī mači par piekto un septīto vietu.

Ar jaunāko informāciju papildināts virsraksts un viss teksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi