Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

Dopinga lietošanas dēļ diskvalificētais Gejs jūlijā atgriezīsies sacensībās

Dopinga lietošanas dēļ diskvalificētais amerikāņu sprinteris Taisons Gejs jau jūlijā atgriezīsies sacensību apritē, informē NBC Sports.

Gejs pieteicies 100 metru sprinta sacensībām Šveices pilsētā Lozannā gaidāmajās Dimanta līgas sacensībās 3.jūlijā. Amerikāņa viena gada diskvalifikācija noslēgsies 23.jūnijā.

"Lozannā man vienmēr paticis startēt, un esmu sajūsmināts, ka tās būs manas pirmās šī gada sacensības," izteicies Gejs. "Man tur ir jāskrien ātri. Esmu trenējies jau vairākus mēnešus un būšu gatavs startēt 3.jūlijā."

Sagaidāms, ka Gejs šajās sacensībās spēkosies arī pret savu tautieti Džastinu Getlinu, kurš savulaik arī tika apsūdzēts dopinga lietošanā.

Gejam pērn pozitīvas bijušas divas dopinga analīzes, kas ņemtas ārpus sacensībām, kā arī vienas sacensību laikā ņemtās pārbaudes, tāpēc sportistam piespriesta gada diskvalifikācija, kas sākusies ar pagājušā gada 23.jūniju.

Pats Gejs pirms tam medijiem bija izteicies, ka pieļāvis kļūdu, lietojot dopingu, turklāt viņa nožēlu saprotot arī ASV Antidopinga aģentūra (USADA), kas sportistam ļāvusi jau šogad atkal startēt sacensībās.

Gejam tika anulēti visi rezultāti kopš 2012.gada 15.jūlija, tāpēc atņemta medaļa, kas tika izcīnīta Londonas olimpisko spēļu 4x100 metru stafetes sacensībās. Kā vēsta USADA, savu medaļu Gejs jau atdevis.

Tā kā vairākas pozitīvas analīzes konstatētas īsā periodā, tās visas atzītas par vienu pārkāpumu, turklāt sadarbošanās ar izmeklētājiem sportistam palīdzējusi izvairīties no ierastās divu gadu diskvalifikācijas.

31 gadu vecais Gejs ir 2007.gada pasaules čempions 100 un 200 metru distancēs.

Viņa personīgais rekords - 9,69 sekundes - padara amerikāni par visu laiku otru ātrāko sprinteri aiz jamaikieša Useina Bolta, šo godu dalot ar vēl vienu Jamaikas sprinteri Johanu Bleiku.

Kā ziņots, sprinta skriešanas sporta veids zaudējis savu reputāciju pēc tam, kad aizvadītajā vasarā pozitīvus dopinga rezultātus bez Geja uzrādīja arī pasaules slavenie skrējēji Asafa Pauels, Šerona Simpsone un Veronika Kempbela-Brauna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi