Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

FOTO: Kamanu suņu sporta sacensības Zaļie gurķi 2024 Garkalnes pusē

Pagājušajā nedēļas nogalē "Kamanu suņu sporta kluba" rīkotajās tradicionālajās sezonas atklāšanas sacensībās kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos Zaļie gurķi 2024, ko atbalstīja Ropažu novada dome un Latvijas kamanu suņu sporta federācija un kur startēja vairāki titulēti sportisti, kamanu disciplīnā uzvarēja Eiropas čempione Indre Daujotiene, bet citās disciplīnās pie uzvarām tika panākumus guvušie Latvijas sportisti, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Šogad sezonas atklāšanas sacensības kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos "Zaļie gurķi 2024", kas norisinājās Garkalnes pagastā pie Asaru ezera, bija izsaukušas lielu interesi, dalībnieku skaitam sniedzoties pāri simtam, startējot 150 suņiem un piedaloties trīs valstu pārstāvjiem, kuru vidū būs arī vairāki pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieki. Sacensību atklāja Ropažu domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Ainārs Vaičulens un Garkalnes sporta centra vadītājs Juris Silovs, kuriir bijuši augsta līmeņa sportisti. Silovs savulaik spēlēja Latvijas regbija izlasē, kļuva par vairākkārtējo Latvijas čempionu un vēlāk vadīja regbija federāciju, bet Vaičulens bez daudzo Latvijas čempionāta medaļu izcīnīšanas ir piedalījies arī pasaules un Eiropas čempionātos vesera mešanā.

Visātrākie laiki (5:52 un 5:53) 3,2km distancē tika uzrādīti baikdžoringā jeb suns sasaistē ar MTB riteņbraucēju klasē, kur pirmās divas dāmas Evija Černiševa (Zemgales Kinoloģiskais kubs) un lietuviete Agne Budžiute, kā vīriešu uzvarētājs Vitenis Mažeika no Lietuvas satilpa 1,2 sekundēs. Abas labākās dāmas šķīra nieka pussekunde, bet vīriešiem sniega un bezsniega apstākļos panākumus guvušais Artūrs Jākobsons, kuram otrā vieta, lietuvietim piekāpās septiņas sekundes, bet vēl tikai sekundi lēnāks bija otrs vairākus panākumus skijoringā un baikdžoringā guvušais Dog Sport Carnikava pārstāvis Fricis Zaržeckis. Carnikaviešu sekmīgos startus baikdžoringā papildināja skijoringā un baikdžoringā meistarīgās Elīnas Klindžānes trešā vieta.

Dog Sport Carnikava panākumi arī kanikrosā, kur sievietēm uzvarēja Gunda Šabanova, aiz sevis atstājot divas ZKK pārstāves – Signi Jēkabsoni un veterānu pasaules čempioni Svetlanu Andreicēnu, kura apsteidza vairākas elites grupas pārstāves. Vīriešiem ļoti tuvu uzvarētājam no Lietuvas bija Rolands Admidiņš, bet trijnieku noslēdza otrs Dog Sport Carnikava pārstāvis Ivars Šabanovs. 

Četru suņu kamanu kategorijā dominēja Eiropas čempione Indre Daujotiene no Lietuvas (5:54), bet aiz Igaunijas pārstāvja trešo vietu ieņēma Iveta Praisa-Imaka no “Sniega suņiem”. Ļoti atzīstams sniegums un otrā vieta viena suņa skutera kategorijā Ivetai Langei (Karro team), kura tikai trīs sekundes piekāpās lietuvietei Jūlijai Daujotaitei, bet apsteidza pasaules čempionāta medaļniekus no Igaunijas Hārdi Rīsu un Silveru Vīru.

Veterānu suņu, kas vecāki par 10 gadiem, kamanu kategorijā uzvara pasaules vicečempionam Mārtiņam Kristonam (Kamanu suņu sporta klubs), bet Dog Sport Carnikava pārstāvji Artūrs Jākobsons, kurš startēja pārī ar formu nezaudējošo čempionu Džīno, un Baiba Kaprāne palika nepārspēti veterānu suņu baikdžoringa/skūteru un kanikrosa kategorijā. Baikdžoringa/skūteru veterānu suņu klasē piedalījās arī Eiropas garo distanču sacensībās "Finmarksloppet" Norvēģijā 600km distanci no Baltijas valstīm kā pirmā pievarējusī limbažniece Sanita Vīksne

Četru suņu kamanu kategorijā “Zaļais gurķis” Miķelis Kārlis Kristons, vērtējot kopā, piekāpās tikai Eiropas čempionei Daujotienei, savukārt, jauniņo grupā Skūteru disciplīnā pirmā vieta Arvim Lininam, baikdžoringā ātrākā bija Santa Sanija Jurgena, bet kanikrosā nojaunajiem dalībniekiem uzvarēja Andrejs Podāns un Sabīne Luce.

 

 

 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi