Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Skonto futbolisti saņem licenci dalībai pirmajā līgā

Latvijas titulētākajam futbola klubam Rīgas Skonto ceturtdien piešķirta licence dalībai valsts čempionāta pirmajā līgā, tomēr vienībai uzdots uzdevums informēt par parādsaistību norises dzēšanu, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Kā zināms, LFF Klubu licencēšanas komisija trešdien nolēma atlikt šī lēmuma pieņemšanu par dienu saistībā ar nepieciešamību veikt papildu iesniegto dokumentu izvērtējumu.

Ceturtdien komisija piešķīra Skonto komandai licenci ar pienākumu iesniegt līdz katra mēneša 24.datumam maksājumu dokumentus, kas apliecina saistību izpildi pret Valsts ieņēmumu dienestu (VID) saskaņā ar VID noteiktajiem termiņiem. Līdz ar to Skonto pirmoreiz būs jāatskaitās jau šomēnes, un to var izslēgt no turnīra vēl pirms čempionāta sākuma.

Tāpat Skonto noteikts pienākums iesniegt LFF maksājumu dokumentus, kas apliecina parādsaistību pret Skonto darbiniekiem (spēlētājiem) izpildi saskaņā ar noslēgtajiem vienošanās dokumentiem un tajos ietvertajiem grafikiem.

Dalībai pirmajā līgā licences jau iepriekš bija piešķirtas 15 klubiem - "Valmierai", Preiļu BJSS, "Smiltenei", "Saldum", "Audai", "Salaspilij", "Olainei", "Ogrei", "Staiceles bebriem", "Albertam", "Babītei", "Tukumam 2000", "Jēkabpilij"/JSC, "Rēzeknei" un RTU.

Kā zināms, Skonto, kas ir Latvijas titulētākais futbola klubs, nenokārtoto parādsaistību dēļ nesaņēma A licenci dalībai Latvijas virslīgā, tāpēc šajā turnīrā vienība nestartēs, bet tās vietu ieņems Rīgas Futbola skola (RFS). Tā vietā Skonto pieteicās startam pirmās līgas turnīrā.

Pirms gada Skonto bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

Skonto valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut Skonto komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spējusi finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pēdējās nedēļās Skonto komandu atstāj daudzi spēlētāji, lielākajai daļai no tām pievienojoties RFS komandai, turklāt daži no viņiem ir tikai izīrēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi