Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Spartaka un Jelgavas uzvaras vēl vairāk saasina futbola virslīgas titula intrigu

Jelgavas futbolisti sestdien SynoTip Latvijas virslīgas spēlē viesos kompensācijas laikā izrāva uzvaru ar rezultātu 2:1 (0:0) pret Ventspils komandu, vēl vairāk saasinot cīņu par Latvijas čempionu titulu.

Pirms pēdējām divām spēļu kārtām virslīgā līdere ar 52 punktiem ir Jūrmalas "Spartaks", kas iepriekš sestdien savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) futbolistus, kamēr "Ventspilij" ir 50, bet "Jelgavai" 48 punkti.

Aizraujošajā cīņā "Jelgava" uzvaru guva dramatiskā galotnē. Viesi rezultātu atklāja 73.minūtē pēc japāņa Rjotaro Nakano skaista sitiena, taču "Ventspils" mača pirmspēdējā minūtē ar Eduarda Tīdenberga 11 metru soda sitienu atjaunoja neizšķirtu. Tomēr pēdējais vārds šajā mačā piederēja Jelgavas futbolistiem, jo kompensācijas laika pirmajā minūtē precīzs bija septembra labākais čempionāta spēlētājs Gļebs Kļuškins.

Līdzīgajā spēlē pirmajā puslaikā bīstamāk uzbruka "Jelgavas" futbolisti, taču Andrejs Perepļotkins un Kļuškins savas iespējas neizmantoja.

Laukumā risinājās bezkompromisa cīņa, abām komandām darbojoties gana piesardzīgi. Rezultātu atklāja Nakano, kurš ar skaistu sitienu no pretinieku soda laukuma līnijas trāpīja vārtu tālajā stūrī.

Nonākot iedzinējos "Ventspils" metās atspēlēties un savu panāca 88.minūtē, kad "Jelgavas" soda laukumā tika nogāzts Ģirts Karlsons. Tiesnesis nozīmēja 11 metru soda sitienu, kuru aukstasinīgi realizēja Tīdenbergs. Tomēr tie nebija pēdējie vārti šajā spēlē, jo jau pēc divām minūtēm precīzs bija Kļuškins, kurš pēc Ginta Freimaņa centrējuma precīzi sita ar galvu.

Atlikušajā laikā mājinieki varēja ielaist vēl vienus vārtus, taču Abduls Obuobi ar pēdējās cerības sodu pārtrauca "Jelgavas" uzbrukumu, nopelnot sarkano kartīti.

"Ventspils" iepriekšējos sešos mačos bija tikusi pie piecām uzvarām un viena neizšķirta. Savukārt "Jelgava" iepriekšējās četrās kārtās cieta divus zaudējumus, turklāt zemgaliešiem iepriekšējais mačs bija vien pirms trim dienām, kad viņi viesos ar 0:1 piekāpās "Riga" komandai.

LETA jau ziņoja, ka dienas otrā spēlē "Spartaks" rezultātu atklāja jau cīņas septītajā minūtē, kad precīzi sita Ričards Korzāns, savukārt pēc pārtraukuma spēles 56.minūtē pārsvaru dubultoja Jevgēņijs Kazačoks.

"Spartakam" piederēja pārsvars, taču vairākus bīstamus momentus izveidoja arī "Metta"/LU, kurai gan pārspēt pretinieku vārtsargu Vladislavu Kurakinu neizdevās.

Jūrmalnieki iepriekšējās trīs spēlēs bija cietuši zaudējumus, bet uzvaras garšu nebija izjutuši iepriekšējos piecos mačos. Sezonas izšķirošajā nogrieznī parādītais vājas sniegums lika "Spartakam" zaudēt kopvērtējuma līderpozīciju. Tikmēr "studenti" iepriekšējās četrās spēlēs bija cietuši tikai vienu zaudējumu, turklāt iepriekšējā kārtā ar 3:1 tika uzvarēta pērnās sezonas čempione "Liepāja".

Abas komandas šosezon savā starpā tikās četras reizes, visās spēlēs uzvarot "Spartak" komandai. Pirmajā aplī jūrmalnieki uzvarēja ar 1:0, bet nākamajos mačos jau tika izcīnītas drošākas uzvaras ar rezultātiem 4:1 un 3:1.

Pēc sestdienas cīņām "Spartakam" ir 52 punkti, "Ventspils" atpaliek par diviem, bet "Jelgava" četriem punktiem.

Pēdējās divās kārtās "Spartaks" tiksies ar virslīgas debitantiem RFS un "Riga", "Ventspils" mērosies spēkiem ar "Metta"/LU un RFS, bet "Jelgavai" jātiekas ar "Daugavpils" un "Metta"/LU komandām.

Tikmēr "Liepāja" ar 38 punktiem ir ceturtajā vietā un jau nolikusi čempiona pilnvaras. RFS ar 34 punktiem ir piektā, tai ar 29 punktiem seko "Riga", bet septīto vietu ar 24 punktiem ieņem "Metta"/LU. Savukārt turnīra tabulu ar 11 punktiem noslēdz "Daugavpils", kas jau zaudējusi cerības saglabāt vietu virslīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi