Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Augsta pirmspēdējā barjera

Ducis izlašu cīnīsies par pēdējām trim Euro2024 ceļazīmēm.

Potenciālie debitanti līdzās Eiropas eksčempioniem ceturtdien pārspēlēs sāks dalīt trīs atlikušās ceļazīmes uz 2024. gada Eiropas čempionāta (Euro2024) finālturnīru. Sapni par dalību finālturnīrā cer piepildīt arī mūsu ziemeļu kaimiņi igauņi, kuri šo iespēju aizpērn nopelnīja, apsteidzot Latviju un uzvarot Nāciju līgas D divīzijas turnīrā.

Puse no divpadsmit pārspēļu dalībniecēm līdz šim nav piedalījušās Eiropas čempionātā. Vistuvāk šim mērķim pēdējos gados bijusi Bosnijas un Hercegovinas komanda, kas tikusi līdz pārspēlēm pirms katra no pēdējiem trim finālturnīriem, taču pēdējo barjeru tā arī līdz šim nav pārvarējusi. Arī šoreiz nebūs vienkārši, jo B ceļš tiek uzskatīts par nomināli spēcīgāko no trim pārspēļu zariem – pusfinālā jāspēlē pret Ukrainu, bet pāra uzvarētājs finālā sacentīsies ar Islandi vai teicami pēdējos ciklus aizvadījušo Izraēlu. "Šī ir mūsu iespēja. Aizvadījām sliktu kvalifikācijas turnīru, tāpēc Ukrainu visi uzskata par favorīti, taču šīs spēles būs atšķirīgas," pārliecināts par savas komandas spēku ir pieredzējušais bosniešu kapteinis Edins Džeko, kurš savulaik aizveda komandu uz Pasaules kausa finālturnīru.

Interesanta situācija izveidojusies pārspēļu C ceļā, kurā 2004. gada Eiropas čempionei Grieķijai konkurentes būs trīs potenciālās debitantes Kazahstāna, Gruzija un Luksemburga. "Zinot, kādā grupā mēs varam iekļūt, šīs kvalifikācijas spēles ir vēl jo svarīgākas. Iespēja finālturnīrā spēlēt derbijā pret Turciju, mūža iespēja izaicināt Portugāli un Krištianu Ronaldu, kā arī salīdzināt spēkus ar Čehiju noteikti vairo mūsu vēlmi tikt uz finālturnīru," pāris soļu uz priekšu jau aizdomājies grieķu galvenais treneris Gustavo Pojets. Šāda rēķināšana gan neliecina par pienācīgu koncentrēšanos aktuālajam mērķim, un to pārspēļu konkurenti būs gatavi izmantot.

Sarežģīts ceļš uz finālturnīru priekšā Igaunijai, kam pusfinālā Varšavā jāspēlē pret Poliju. "Skaidrs, ka neesam favorīti, taču sapnis par kvalificēšanos dzīs mūs uz priekšu. Mums jāpārspēj pašiem sevi, un tas ir piepildāms," Igaunijas futbola leģenda Konstantīns Vasiļjevs 39 gadu vecumā tic futbola brīnumiem.

Pārspēļu tiešraides paredzētas Go3 Extra sports platformā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi