Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Francijas treneris Dešāns: Mums pretī stājās pasaulē labākā komanda

Par spīti lielajam spiedienam, Eiropas čempionāta saimniece Francijas futbola izlase nevienā brīdī nav padevusies, pēc uzvaras pusfinālā pār pasaules čempioni Vāciju sacīja komandas galvenais treneris Didjē Dešāns.

Jau vēstīts, ka Francijas futbola izlases uzbrukuma līderis Antuāns Grīzmans ceturtdien guva divus vārtus, kas ļāva turnīra mājiniecei Eiropas čempionāta pusfināla cīņā ar 2:0 (1:0) uzvarēt pasaules čempioni Vāciju.

"Mums klājās grūti, bet nevienā brīdī nepadevāmies," sacīja Dešāns, kurš uzteica arī Vācijas izlasi, kurai mačā bija 65% bumbas kontrole. "Vācija spēlē kvalitatīvu futbolu. Mums pretī stājās pasaulē labākā komanda."

Dešāns atzina, ka viņam ir liels prieks un laime par saviem spēlētājiem, kuri bija pelnījuši šo uzvaru. "Esmu vienmēr ticējis saviem spēlētājiem. Mans izvēlētais sastāvs ir atmaksājies. Šis ir spēlētāju stāsts, viņu uzvara."

"Pirms ienācām stadionā, redzējām, kā cilvēki traki līksmo. Viņi būs vēl trakāki svētdien," par līdzjutēju atbalstu priecājās Francijas izlases galvenais treneris, kura vadītā komanda svētdien finālā spēlēs pret Portugāli, kas pusfinālā ar 2:0 pārspēja debitanti Velsu.

Francijas izlase Eiropas čempionāta finālā spēlēs trešo reizi un var kļūt par trīskārtēju Vecā kontinenta čempioni, atkārtojot 1984. un 2000.gadā gūtos panākumus. Savukārt šā brīža pasaules čempione Vācija otro reizi pēc kārtas Eiropas čempionātā apstājās pusfinālā, zaudējot cerības uz ceturto šī turnīra čempionu titulu.

Pēc sāpīgā zaudējuma Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs atteicās komentēt savu nākotni valstsvienībā. "Mēs bijām labāka komanda, taču mums pietrūka veiksmes. Joprojām esmu vīlies, tāpēc par turpmāko vēl negribu domāt. Mums šis tomēr bija labs turnīrs."

Pirmā puslaika beigās savā soda laukumā, cīnoties gaisa divcīņā par bumbu, ar roku nospēlēja Bastians Šveinšteigers. Tiesnesis piešķīra 11 metru soda sitienu uz Vācijas izlases vārtiem, ko realizēja Grizmāns.

"Mēs sākumā spēlējām labi un mums nepaveicās, ka minūti pirms puslaika pārtraukuma tika piešķirts soda sitiens. Negribu komentēt tiesneša lēmumu. Šveinšteigeram nebija laika, lai situācijā spētu noreaģēt. Viņam vienkārši nepaveicās," sacīja Lēvs.

Mača varonis Grizmāns, kurš tagad ir turnīra labākais vārtu guvējs ar sešiem precīziem sitieniem, pēc uzvaras neslēpa prieku. "Esam sajūsmā, priecājamies kā mazi bērni, bet nu mums ir jāuzvar finālā, kam gatavosimies jau no rītdienas."

Grizmāns netrāpīja soda sitienu aizvadītās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā, kur viņa pārstāvētā Madrides "Atletico" komanda pēcspēles sitienos Spānijas klubu duelī piekāpās Madrides "Real" vienībai.

"Vēlējos atkal svarīgā brīdī izpildīt soda sitienu. Esmu priecīgs, ka to izdarīju un trāpīju," sacīja Grizmāns, kurš par ieguldīto darbu pateicās visam komandas tehniskajam personālam, kā arī spēlētājiem, kuri nav daudz tikuši laukumā, taču smagi strādājuši treniņos.

LETA jau ziņoja, ka Francija apakšgrupu turnīrā ar 2:1 uzvarēja Rumāniju, ar 2:0 uzveica Albāniju, kā arī nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Šveici. Astotdaļfinālā turnīra saimnieki ar 2:1 pārspēja Īriju, bet ceturtdaļfinālā ar 5:2 sagrāva sensacionālo debitanti Islandi.

Savukārt Vācija apakšgrupā ar 2:0 pieveica Ukrainu, spēlēja neizšķirti 0:0 pret Poliju un ar 1:0 uzvarēja Ziemeļīriju. Savukārt astotdaļfinālā vācieši ar 3:0 sakāva Slovākiju, bet ceturtdaļfinālā pasaules čempioni pēcspēles sitienu sērijā pieveica Itāliju.

Francija devīto reizi piedalās Eiropas čempionātā. Titulu izdevies izcīnīt 1984.gadā savās mājās un arī 2000.gadā. Francija rīkoja arī pirmo Eiropas čempionātu 1960.gadā, kad guva ceturto vietu.

Tikmēr vācieši kontinenta izlašu prestižāko trofeju virs galvas pacēluši trīs reizes un tikpat reižu zaudējuši finālā. Arī iepriekšējos divos turnīros Vācija sasniedza pusfinālu, bet pēdējā reize, kad izlase kļuva par Eiropas spēcīgāko valstsvienību, bija pirms 20 gadiem.

Abas valstis līdz šim savā starpā bija spēkojušās 27 reizes, 12 mačos uzvarot Francijai, desmit cīņās pārāka bija Vācija, bet pieci dueļi noslēdzās neizšķirti. Iepriekšējā abu komandu cīņa bija pērnā gada novembrī, kad pārbaudes spēlē arī ar 2:0 uzvarēja Francija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi