Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jauda aug Gaujas krastos

Valmiera pārspēj favorītus, intriga pirms "gaļas mašīnas".

Vasarīgas ballītes noskaņās savu pirmo sezonas mājas spēli Lieldienās atzīmēja Valmieras futbolisti un viņu līdzjutēji, kuri jau trešo reizi pēc kārtas varēja līksmi skandēt pilsētas neoficiālās himnas vārdus: "Stāv pāri visam Valmiera ar Gauju līkumotu!" Pacilātībai tik tiešām ir pamats, jo komanda divus no trim panākumiem guvusi pār Tonybet virslīgas galvenajiem favorītiem RFS un Riga, saviem atbalstītājiem liekot atcerēties aizpērno sezonu, ko vainagoja pārsteidzoši izcīnīts čempionu tituls. "Neskriesim notikumiem pa priekšu. Sezona ir tikko sākusies, un tā ir gara – ne sprints, bet maratons. Patīkami šādi sākt, taču svarīgākie notikumi vēl ir priekšā," vēl pēc iepriekšējās kārtas vēsu galvu aicināja saglabāt Vidzemes kluba galvenais treneris Jurģis Kalns. 

Treneris toreiz trāpīgi atgādināja, ka čempionu sezonu 2022. gadā valmierieši iesāka gaužām neveiksmīgi ar vienu uzvaru pirmajās četrās spēlēs, taču pēc tam izcīnīja 15 uzvaras pēc kārtas. "Ja būs tikpat gara sērija šosezon, tad varbūt arī dzirdēsiet no manis kādu skaļāku paziņojumu par titula izredzēm," ar platu smaidu norādīja Kalns. Viņš neslēpa, ka ļoti palīdz vairāku iepriekš savainoto spēlētāju atgriešanās sastāvā, bet kopumā pamati sekmīgajam šīs sezonas sākumam esot likti jau pērn. "Tiklīdz sapratām, ka tā nebūs mūsu sezona, sākām domāt par šo gadu," treneris norādīja uz radošā pussarga Lūkasa Vapnes piesaistīšanu, kā arī vairāku spēlētāju pozīciju maiņu laukumā. "Ja vēlamies, lai laukumā ir visi mūsu labākie spēlētāji, mums ir attiecīgi jāpielāgo tam taktika." Sezonas sākums un uzvaras pār Metta (2:0), RFS (1:0) un Riga (2:1) devis labu impulsu turpinājumam, kur izaicinājumu netrūks. Jau piektdien izbraukumā jāspēlē pret ambiciozo FK Auda, bet nākamnedēļ Valmierā viesosies divas Kurzemes komandas, kas alkst pakāpties turnīra tabulā. 

Gandarīti par sezonas sākumu var būt arī Daugavpils un Metta futbolisti, kuriem ne viens vien eksperts šosezon atvēlēja savstarpēju cīņu par palikšanu virslīgā, taču abas tikušas pie diviem panākumiem pirmajās trīs spēlēs un trešdien mērosies spēkiem savā starpā, lai nostiprinātos līderu grupā. Tuvākos divus mēnešus komandas gaida īstena "gaļas mašīna", kā to tēlaini raksturoja mettiešu treneris Andris Riherts, jo spēles paredzētas divreiz nedēļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi