Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas futbolistes EČ kvalifikāciju sāk ar neveiksmi

Latvijas sieviešu futbola izlase piektdien Rīgā 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas C līgas turnīru sāka ar zaudējumu.

Latvija savā laukumā ar rezultātu 3:4 (1:3) piekāpās Ziemeļmaķedonijai. Mājinieču labā divus vārtus guva Karlīna Miksone, bet vienu reizi precīza bija Anastasija Poļuhoviča.

Latvijas futbolistes izvirzījās vadībā jau septītajā minūtē, kad Miksone veiksmīgi apspēlēja pretinieču aizsardzes un raidīja bumbu Ziemeļmaķedonijas vārtos.

Nepilnas desmit minūtes vēlāk viešņas izlīdzināja rezultātu, precīzai esot Gentjanai Roči, bet vēl astoņas minūtes vēlāk vienu vārtu pārsvaru Ziemeļmaķedonijai panāca pirmo vārtu autore, pēc kuras sitiena bumba nonāca Latvijas vārtos, aizskarot Anastasiju Ročāni.

Savukārt 32.minūtē Ziemeļmaķedonija pēc stūra sitiena dubultoja pārsvaru, precīzai esot Natašai Andonovai.

Otrajā periodā pēc spēlētām 17 minūtēm Miksone devās pretuzbrukumā un uz vārtu priekšu piespēlēja Anastasijai Poļuhovičai, kura no tuvas distances pārspēja pretinieču vārtsardzi un samazināja deficītu līdz vienam precīzam sitienam, taču sešas minūtes vēlāk viešņām divu vārtu pārsvaru atguva Ana Miļčevska.

Nepilnas 15 minūtes līdz pamatlaika beigām ar otrajiem vārtiem mačā izcēlās Miksone, panākot 3:4.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turpinājumā 9.aprīlī izbraukumā Latvija tiksies ar Moldovu.

Kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase aizvada C līgā vienā grupā ar Ziemeļmaķedoniju, Moldovu un Slovēniju, aizvadot divu apļu turnīru. Ar Moldovu latvietes spēlēja arī pērn Nāciju līgā, mājās uzvarot ar 5:0, bet viesos cīnoties neizšķirti 3:3. Savukārt ar ziemeļmaķedonietēm ceļi krustojās 2021. un 2022.gadā Pasaules kausa atlasē - zaudējums ar 1:4 Rīgā un ar 2:3 izbraukumā.

Finālturnīrā, kas risināsies Šveicē, iekļūst katras A līgas apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas. Pārējo septiņu ceļazīmju liktenis izšķirsies divās "play-off" kārtās, kas notiks no oktobra līdz decembrim. No C līgas "play-off" posmam kvalificēsies piecu apakšgrupu uzvarētājas un trīs labākās otro vietu ieguvējas.

Līdztekus tam C līgas komandas cīnās par iespēju pakāpties uz B līgu nākamajam UEFA Nāciju līgas un kvalifikācijas ciklam. Šādu paaugstinājumu iegūs katras C līgas apakšgrupas uzvarētāja.

Kvalifikācijas turnīrs tiek organizēts saskaņā ar komandu veikumu UEFA Nāciju līgas turnīrā, dalībniecēm esot sadalītām A, B un C līgās. Latvijas izlase savā UEFA Nāciju līgas debijas sezonā sacentās C līgā un tika līdz pārspēlēm par pakāpšanos līgu augstāk, tomēr tajās atzina Slovākijas pārākumu un palika C līgā.

Romānam Kvačovam izlasē palīdz treneri Kirils Buravcevs un Anna Poņatovska, kā arī vārtsargu treneris Jevgēnijs Belovs.

Latvijas sieviešu futbola izlases kandidātes:

vārtsardzes - Enija Anna Vaivode ("Riga"), Sofja Ņesterova, Alīna Skļemenova (abas - RFS);

aizsardzes - Anastasija Ročāne ("Lustenau"/"Dornbirn", Austrija) Anna Flakse ("Liepāja"), Fanija Mežecka, Kristīne Evelīna Lodziņa, Paula Linda Liniņa (visas - "Metta"), Sofija Garanča (Rēzeknes BJSS/"Riga");

pussardzes - Katrīna Daņilova, Signija Šenberga (abas - "Metta"), Anastasija Čemirtāne, Anastasija Vainere, Anna Marija Valaka, Selga Penelope Vitmore (visas - RFS), Viktorija Zaičikova, Sandra Voitāne (abas - Vestmadnaeijaras IBV, Islande), Olga Ševcova (Stambulas "Fenerbahce", Turcija), Anna Kristīne Gornela, Diāna Suvitra (abas - "Riga"), Taisija Smirnova ("Liepāja");

uzbrucējas - Anastasija Poļuhoviča (RFS), Karlīna Miksone (Sosnovecas "Czarni", Polija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi