Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Mančestras City pēdējā kārtā nodrošina desmito Anglijas premjerlīgas čempiontitulu

Mančestras City komanda svētdien pēdējā kārtā nodrošināja Anglijas futbola premjerlīgas čempiones titulu.

Mančestras klubam tas ir desmitais Anglijas čempiontituls, ceturtais pēc kārtas un sestais pēdējos septiņu gadu laikā. Nevienai komandai līdz šim nebija izdevies izcīnīt četrus Anglijas premjerlīgas čempiontitulus pēc kārtas.

Sezonas noslēdzošajā premjerlīgas spēlē Mančestras vienība mājās 3:1 (2:1) pārspēja Vesthemas "United", tuvāko konkurenti Londonas "Arsenal" apsteidzot par diviem punktiem.

Jau spēles 80.sekundē pēc Bernārdu Silvas piespēles Fils Foudens izpildīja precīzu sitienu no distances, iegriežot bumbu vārtu tīklā. 18.minūtē Foudens saņēma piespēli no Žeremī Dokū un ar sitienu no 11 metriem panāca 2:0, bet 42.minūtē Mohameds Kuduss akrobātiskā lēcienā atmuguriski raidīja bumbu tīklā un vienus vārtus atguva.

Otrajā puslaikā, 59.minūtē, Rodri pēc Silvas piespēles no soda laukuma robežas sita bumbu mērķī un atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

Nākamajā sestdienā Žuzepa Gvardiolas vadītā komanda ar Mančestras "United" cīnīsies par Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa trofeju. Pērn "City" uzvarēja abos prestižakajos turnīros Anglijā, kā arī pirmo reizi triumfēja UEFA Čempionu līgā.

"Arsenal" sezonas pēdējā spēlē mājās ar 2:1 (1:1) pārspēja Liverpūles "Everton", 89.minūtē uzvaras vārtus gūstot Kajam Hāvercam. Trešās vietas ieguvēja "Liverpool" Jirgena Klopa pēdējā mačā galvenā trenera amatā savā laukumā ar rezultātu 2:0 (2:0) uzveica Vulverhemptonas "Wanderers".

Birmingemas "Aston Villa" viesos ar rezultātu 0:5 (0:2) kapitulēja Londonas "Crystal Palace", taču ceturtā vieta nākamsezon ļaus spēlēs UEFA Čempionu līgā. Uzvarētājiem Žans Filips Mateta guva trīs vārtus un asistēja Ebereči Ezem viņa vienā no diviem gūtajiem vārtiem. 

UEFA Eiropas līgā vietu nodrošināja piektās pozīcijas īpašniece Totenhemas "Hotspur", kas izbraukumā ar 3:0 (1:0) bija pārāka pār Šefīldas "United". Divus vārtus guva Dejans Kuluševskis.

Eirokausos spēlēs arī trīs punktus mazāk iekrājusī Londonas "Chelsea", kas mājās ar 2:1 (1:0) uzvarēja "Bournemouth". Vēl par trīs punktiem mazāk izcīnīja Ņūkāslas "United" un Mančestras "United".

Ja FA kausā uzvarēs Mančestras "City", tad "Chelsea" spēlēs Eiropas līgā, bet Ņūkāslas futbolisti - Konferences līgā. Savukārt, ja FA kausā uzvarēs Mančestras "United", tad "sarkanie velni" cīnīsies Eiropas līgā, "Chelsea" - Konferences līgā, bet Ņūkāslas klubs nepiedalīsies Eirokausos.

Pirmo reizi kopš 1998.gada premjerlīgu pametīs komandas, kas gadu iepriekš izcīnīja tiesības spēlēt augstākajā divīzijā. Šosezon tās būs Lūtonas "Town", "Burnley" un Šefīldas "United".

Jau tagad zināms, ka nākamsezon premjerlīgā spēlēs 2016.gada čempione Lesteras "City" un Ipsvičas "Town". 26.maijā Līdsas "United" un "Southampton" duelī noskaidrosies trešā "Championship" komanda, kas 2024./2025.gada sezonā cīnīsies premjerlīgā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi