Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Oblaks atvaira divus pēcspēles sitienus, ievedot Atletico UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā

Madrides Atletico futbolisti trešdien UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā izglābās no zaudējuma summā un pēcspēles 11 metru sitienu sērijā, pateicoties vārtsarga Jana Oblaka diviem atvairījumiem, pārspēja Milānas Inter. Ceturtdaļfinālu sasniedza arī Dortmundes Borussia.

Pamatlaikā madridieši mājās uzvarēja ar 2:1 (1:1), bet rezultāts divu spēļu summā bija neizšķirts 2:2. Papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 3:2 pārāki bija Djego Simeones vadītie vīri.

Ceturtdaļfināla fāzi sasniegušas arī Dortmundes "Borussia", Parīzes "Saint-Germain", Minhenes "Bayern", Mančestras "City", Madrides "Real", Londonas "Arsenal" un "Barcelona" komandas. Ceturtdaļfināla pāri tiks izlozēti piektdien.

Pēc pirmā puslaika vidus Alvaro Morata pārbaudīja Jana Zommera modrību, taču pirmie vārtus guva milānieši. 33.minūtē pretuzbrukuma noslēgumā Nikolo Barella piespēlēja Federiko Dimarko, kurš no soda laukuma bija nekļūdīgs. Pēc divām minūtēm Kokem izdarot piespēli vārtu virzienā, bumba rikošetā no milāniešiem nonāca pie Antuāna Grīzmana, kurš pārspēja Zommeru - 1:1.

Deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām "Inter" bija teicama iespēja nostiprināt vadību summā, taču pēc izgājiena Barellas sisto bumbu tvēra Jans Oblaks.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas četras minūtes, 2:2 divu spēļu summā panāca Memfiss Depajs, kurš aizsargu ielenkumā saņēma teicamu Kokes piespēli un sita bumbu vārtos. Pēdējās sekundēs Grīzmans atrada brīvo Rodrigo Rikelmi, kurš izniekoja izcilu iespēju izraut uzvaru divu maču summā.

Grīzmans, kuram šī bija pirmā atgriešanās pēc tam, kad pirmajā spēlē viņš guva potītes savainojumu, šajā laikā izlaižot četrus mačus, papildlaika vidū tika nomainīts un nevarēja palīdzēt madridiešiem pēdējās 15 minūtēs.

Pēcspēles 11 metru sitienu sērijā Hakans Čalhanolu izvirzīja vadībā milāniešus, bet Depajs panāca 1:1. Turpinājumā Alekisa Sančesa sitienu atvairīja Oblaks, bet Saula Njigesa raidījumu neitralizēja Zommers, rezultātam paliekot 1:1.

Oblaks liedza "vienpadsmitnieku" realizēt arī Deivijam Klāsenam, kas turpinājumā ļāva Rikelmem panākt 2:1. Frančesko Akerbi izlīdzināja rezultātu, bet Anhels Korrea trieca bumbu zem pārliktņa un atjaunoja mājiniekiem vadību pirms piektajiem sitieniem. Turpinājumā Lautaro Martiness sita bumbu krietni pāri vārtiem, "Atletico" nodrošinot uzvaru sērijā ar 3:2. 

Tikmēr "Borussia" savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Eidnhovenas PSV un divu maču summā guva virsroku ar 3:1.

Spēles trešajā minūtē Džeidons Sančo pēc Juliāna Brandta piespēles izdarīja zemu sitienu no distances un panāca 1:0 dortmundiešu labā.

Tuvu neizšķirtam spēlē un arī summā PSV bija 71.minūtē, kad pēc Žoana Bakajoko sitiena no tuvas distances bumbu atvairīja "Borussia" vārtsargs Gregors Kobels. Piecas minūtes vēlāk pēc soda sitiena Niklass Filkrīgs sita bumbu vārtos, taču rezultāts palika nemainīgs, jo VAR konstatēja aizmugures situāciju.

Punktu mājinieku uzvarai pielika Marko Roiss, kurš kompensācijas laika pēdējās sekundēs atbruņoja pretinieku un izmantoja izgājienu pret vārtsargu.

"Borussia" uzvaru gan aizēnoja vārtu guvēja Sančo otrajā puslaikā gūtais savainojums.

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlēja 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļuva astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpina UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

Fināls 2024.gada 1.jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi