Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Parādīt sevi uz Eiropas Elites kārtas futbola skatuves

Nebaidīties izpausties un savas spējas parādīt arī uz lielākas skatuves Latvijas jaunos futbolistus pirms Eiropas U19 čempionāta Elites kārtas turnīra aicinājis komandas galvenais treneris Viktors Dobrecovs.

Viņa vadītā komanda trešdien Skopjē spēlēs pret vienaudžiem no Šveices, bet nedēļas turpinājumā spēlēs pret Ukrainas un Ziemeļmaķedonijas komandām.

Ziemeļīrijā šovasar paredzēto finālturnīru sasniegs tikai grupas uzvarētāji, taču Dobrecovs neslēpj, ka arī iekļūšana Elites kārtā ir nozīmīgs sasniegums. "Patīkami, ka mūsu jaunieši gan U19, gan U17 izlasēs pēdējos gados regulāri sasniedz Elites kārtas turnīrus. Ja tā turpināsim, izaugsme sekos arī nacionālajā izlasē," pēc apstiprināšanas amatā norādīja treneris. Viņš šajā amatā stājies vien pirms mēneša, aizstājot ģimenes apstākļu dēļ prom devušos Jakubu Dovalilu. Čeha vadībā komanda pērn rudenī savu skatītāju priekšā pārvarēja kvalifikācijas turnīra barjeru – 1:1 pret Ungāriju, 0:3 pret Norvēģiju un 8:0 pret Gibraltāru. 

"Elites kārtā vieglu spēļu nebūs. Tas būs nopietns pārbaudījums, taču vienlaikus tā puišiem ir lieliska iespēja sevi apliecināt. Galvenais, lai mēs nebaidāmies izpausties, lai droši darām uz laukuma to, ko mēs paši gribam izdarīt, nevis pakārtojamies pretiniekam," Dobrecovs norādīja, ka jaunajiem futbolistiem jāspēj ikdienā parādīto sniegumu pārnest arī uz spēlēm pret nomināli spēcīgākiem pretiniekiem. Diemžēl sastāvā nebūs komandas kapteiņa Ivana Patrikejeva, kurš tieši pēdējā virslīgas spēlē pirms izlašu pārtraukuma FK Liepāja sastāvā pēc sadursmes ar galvām ar savu komandas biedru tika pie vairākām šuvēm. Trauma liegusi pievienoties arī vienam no vadošajiem uzbrucējiem Rodrigo Gaučim. "Iespēja sevi apliecināt būs citiem," pragmatiski situāciju vērtē treneris Dobrecovs. Deviņi no 20 valstsvienības kandidātiem ikdienā spēlē ārzemēs – Itālijas, Čehijas, Austrijas un Slovēnijas klubos. Pārējie pārstāv septiņas pašmāju komandas. 

Skaidrs, ka šī sportistiem ir laba skatuve, uz kuras sevi parādīt arī Eiropas līmenī, jo Elites kārtas spēlēm tiek pievērsta liela klubu pārstāvju uzmanība. Finālturnīrā piedalās vien astoņas labākās komandas, un dalība Elites kārtā vien nozīmē būšanu starp 28 spēcīgākajām komandām attiecīgajā vecumā. Par septīto grupas favorīti tiek uzskatīta Ukraina, kas 2009. gadā arī triumfējusi Eiropas U19 čempionātā, tomēr šajā valstī joprojām notiekošās karadarbības dēļ tās spēks futbola laukumā ir grūtāk prognozējams. Šveices futbolisti kvalifikācijas pirmajā kārtā savā grupā apspēlēja Itālijas un Zviedrijas vienaudžus, bet Ziemeļmaķedonijas komanda rudenī negaidīti pārspēja ambiciozo Polijas komandu, kas uzņēma šo turnīru. 

Visu spēļu tiešraides būs pieejamas Ziemeļmaķedonijas Futbola federācijas oficiālajā kontā portālā Youtube.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi