Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Canucks Šilova sezonas pirmajā NHL spēlē uzvar Ducks

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs svētdien aizvadīja savu pirmo Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēli šajā sezonā, viņa un uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētajai Vankūveras Canucks komandai izcīnot uzvaru.

"Canucks" mājās ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) pārspēja Anaheimas "Ducks" vienību.

Šilovs šajā cīņā atvairīja 20 no 22 metieniem un tika atzīts par spēles otru spožāko zvaigzni aiz divus vārtus guvušā Dakota Džošua.

Pretinieku vārtos Lukāšs Dostāls tika galā ar 27 no 30 raidījumiem.

Pirmā perioda vidū pēc pretinieku skaitliskā sastāva pārkāpuma "Canucks" tika pie iespējas spēlēt vairākumā un 12.minūtē to realizēja Broks Besers, vārtu priekšā izpildot metienu ar nūjas lāpstiņas neērto pusi. Arī otros vārtus "Canucks" guva vairākumā, otrā perioda viducī Džošuam veiksmīgi nospēlējot vārtu priekšā.

Trešo trešdaļu "Ducks" hokejisti sāka aktīvi un pirmajās piecās minūtēs divreiz pārspēja Šilovu. Gūstot savus pirmos vārtus NHL, vispirms ar precīzu plaukstas metienu izcēlās Olens Zelvēgers, bet pēc tam vārtu priekšā ripu tukšā stūrī raidīja Meisons Maktevišs.

Mājinieki vadībā atgriezās divas minūtes un 13 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad Džošua pilnīgi nepieskatīts pretī vārtiem varēja izpildīt netraucētu metienu - 3:2. Spēles pēdējās sekundēs gan Šilovs, gan Bļugers nosargāja vārtus neskartus.

Bļugers šajā mačā uz ledus bija 13 minūtes un 15 sekundes, izpildīja divus metienus, pielietoja vienu spēka paņēmienu, zaudēja vienu ripu, bloķēja divus metienus, uzvarēja astoņos no desmit iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1. Šajā sezonā Bļugers 60 mačos guvis piecus vārtus, atdevis 21 rezultatīvu piespēli un iekrājis pozitīvu lietderību +8.

Šilovs šosezon bija spēlējis tikai Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur Ebotsfordas "Canucks" rindās 33 dueļos svinējis 15 uzvaras, četras reizes nostāvējis "sausā", ielaidis vidēji 2,74 ripas un atvairījis 90,7% metienu. Uz NHL izsaukumu viņš saņēma pirms vairāk nekā divām nedēļām pēc tam, kad savainojumu guva Tečers Demko, bet iepriekšējos mačos bija aiz Keisija Desmita muguras.

"Canucks", kas sestdien nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā, ar 100 punktiem 74 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferencē. "Ducks" ar 52 punktiem 75 mačos ir 14.pozīcijā.

Vankūveras hokejisti nākamajā spēlē otrdien mājās tiksies ar Vegasas "Golden Knights", kuras sastāvā Bļugers pērn izcīnīja Stenlija kausu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi