Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Mogo/LSPA hokejisti triumfē OHL finālsērijā

Mogo/LSPA hokejisti ceturtdien Jelgavā kļuva par Optibet Hokeja līgas (OHL) čempioniem.

"Mogo"/LSPA izbraukumā ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) apspēlēja "Zemgali"/LBTU, sērijā līdz četrām uzvarām svinot panākumu ar 4-1. Valsts čempionu titulu "Mogo" izcīnīja trešo reizi.  2015. un 2019. gadā "Mogo"/LSPA finālsērijā ar vienādu rezultātu 4-2 uzvarēja HK "Kurbads" hokejistus.

Desmitajā minūtē viesus vadībā pēc Kaspara Ziemiņa un Renarta Bērziņa piespēlēm izvirzīja Kristers Ansons, bet 2:0 24.minūtē pēc Deivida Sarkaņa piespēles panāca Kārlis Ozoliņš.

49.minūtē izgājienā diviem pret vienu mājinieku aizsargu pēc Laura Bajaruna piespēles vārtus guva Elviss Želubovskis. Rezultatīva piespēle tika arī Renāram Kamergrauzim.

58.minūtē Deivids Sarkanis pēc Ginta Meijas piespēles raidīja ripu tukšos vārtos, jo mājinieku vārtsargs Rihards Cimermanis bija devis vietu laukuma spēlētājam.

Uzvarētāju rindās Linards Feldbergs atvairīja visus 34 metienus, bet mājiniekiem Cimermanis tika galā ar 18 no 21 metiena.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts 18 gadus vecais čempionu vārtsargs Feldbergs.

Pirmajā finālspēlē rīdzinieki izbraukumā uzvarēja ar 3:2, otrajā jelgavnieki tika pie panākuma savā laukumā ar 1:0. Trešajā mačā "Mogo"/LSPA mājās uzvarēja ar 3:1, bet ceturtajā - pēcspēles metienos ar 4:3.

Pašreizējā čempione "Zemgale"/LBTU pusfināla sērijā ar 4-0 uzvarēja Rīgas "Prizmu", bet "Mogo"/LSPA sērijā ar 4-0 pārspēja "Kurbads" hokejistus.

Šosezon abu finālistu savstarpējās spēlēs divos pirmajos pamatturnīra mačos ar 2:1 un 5:1 uzvarēja jelgavnieki, bet pēdējās divās spēlēs ar 3:1 un 2:1 pārāki bija Rīgas hokejisti.

Ceturtdaļfinālos "Prizma" ar 3-1 pārspēja Tallinas "Panter" un "Kurbads" ar 3-0 - Hokeja skolu "Rīga".

OHL izslēgšanas turnīrā iekļuva sešas komandas. Ceturtdaļfināls notika līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL kausu un Baltijas čempiontitulu norisinās līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi