Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Bļugeram piespēle, Balinskim noraidījums klubu panākumos NHL spēlēs

Ar rezultatīvu piespēli otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā izcēlās latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, palīdzot Vankūveras Canucks savā laukumā ar 4:1 (2:0, 1:0, 1:1) pārspēt Kalgari Flames komandu.

Bļugers mača 12.minūtē ar teicamu piespēli palīdzēja Taileram Milleram mazākumā gūt spēles pirmos vārtus.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 15 sekundes, no kurām divas minūtes un trīs sekundes spēlēja mazākumā. Viņa kontā rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, trīs no trim uzvarēti iemetieni un pozitīv lietderības koeficients +1.

Latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs šoreiz nebija pieteikumā, bet mājinieku vārtos ar 39 no 40 atvairītiem metieniem atgriezās Tečers Demko, kurš ceļgala traumas dēļ nebija spēlējis kopš 9.marta, kopumā izlaižot 14 spēles.

Pa vārtiem "Canucks" labā šajā mačā guva arī Nils Hoglanders, Dakota Džošua un Džonatans Teners Millers, bet "Flames" rindās vienīgais precīzais metiens Breidena Pahala rēķinā.

Bļugers šosezon 67 spēlēs ticis pie 28 (6+22) punktiem, kas ir atkārtots latviešu uzbrucēja karjeras rekords. Viņa kontā arī 31 soda minūte un pozitīvs lietderības koeficients +7.

Tikmēr ŠIlovs šosezon "Canucks" rindās laukumā devies četros mačos, izcīnījis trīs uzvaras, atvairījis 88,1% metienu un vidēji spēlē savos vārtos ielaidis 2,47 ripas.

"Canucks" ar šo uzvaru garantēja sev pirmo vietu Klusā okeāna divīzijā, bet Rietumu konferencē ar 109 punktiem 81 spēlē saglabā otro vietu.

Regulārā čempionāta pēdējo maču Vankūveras vienība aizvadīs ceturtdien, kad viesos tiksies ar Vinipegas "Jets" hokejistiem.

Citā spēlē Latvijas aizsargs Uvis Balinskis otrdien nopelnīja divas soda minūtes, bet viņa Floridas "Panthers" komanda izcīnīja uzvaru.

"Panthers" savā regulārā čempionāta pēdējā mačā mājās ar rezultātu 5:2 (0:2, 4:0, 1:0) uzvarēja Toronto "Maple Leafs" komandu, nodrošinot pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā un trešo vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Balinskis spēlēja 10 minūtes un 51 sekundi, bloķēja vienu metienu, tika pie divām soda minūtēm un negatīva lietderības koeficienta -1.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Sems Reinhards, ar 1+1 izcēlās Sems Benets, bet vēl pa reizei precīzi bija Kārters Verhegī un Breds Montūrs. Viesu rindās precīzi metieni padevās Noā Gregoram un Džonam Tavaresam.

Balinskis savā debijas sezonā NHL aizvadīja 26 spēles, tika pie trim (1+2) punktiem, astoņām soda minūtēm un neitrāla lietderības koeficienta.

"Panthers" ar 110 punktiem 82 spēlēs ieņēma trešo vietu Austrumu konferencē un Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā tiksies ar Tampabejas "Lightning" vienību, kas Austrumos finišēja sestajā pozīcijā.

Tikmēr Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien neizgāja uz ledus spēlē, kurā viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda izcīnīja uzvaru.

"Blue Jackets" mājās ar rezultātu 6:3 (3:2, 1:1, 2:0) pārspēja Karolīnas "Hurricanes" komandu, noslēdzot regulāro čempionātu ar panākumu, bet ar pēdējo 16.vietu Austrumu konferencē.

Mājinieku rindās četrus punktus (2+2) nopelnīja Zaks Verenskis, bet pa reizei precīzi meta Džonijs Gudro, Džeimss Malatesta, Aleksandrs Nīlanders un savā debijas mačā NHL arī Luka del Bel Beluss.

Merzļikins spēli vēroja no rezervistu soliņa, bet viņa kolēģis Džets Grīvss tika galā ar 38 no 41 metiena.

"Blue Jackets" ar 66 punktiem 82 spēlēs sezonu noslēdza pēdējā vietā Austrumu konferencē, nespējot iekļūt Stenlija kausa izcīņā jau ceturto sezonu pēc kārtas. Mazāk punktu par Kolumbusas komandu šosezon izcīnījušas vien trīs vājākās Rietumu konferences vienības - Anaheimas "Ducks" (57 punkti), Čikāgas "Blackhawks" (51) un Sanhosē "Sharks" (47).

Merzļikins šosezon laukumā devās 41 mačā, izcīnīja 13 uzvaras, aizvadīja vienu "sauso" spēli, vidēji mačā savos vārtos ielaida 3,45 ripas un atvairīja 89,7% metienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi