Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

FOTO: Zvejniekam 43.vieta milzu slalomā, Onskulis izstājas

Latvijas vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks trešdien ierindojās 43.vietā Soču olimpisko spēļu milzu slaloma sacensībās.Zvejnieks pirmajā braucienā finišēja pēc minūtes un 27,80 sekundēm, kas viņam deva 47.vietu 79 braucienu veikušo sportistu konkurencē. Zvejnieks līderim un vēlākajam uzvarētājam Tedam Ligetijam no ASV pēc pirmā brauciena zaudēja 6,72 sekundes.Savukārt otro distanci latvietis veica minūtē un 29,50 sekundēs, kas viņam braucienā deva 46.vietu un summā ļāva pakāpties uz 43.pozīciju 12,01 sekundi aiz uzvarētāja.

Pirmo braucienu pabeidza 79 no 107 sportistiem, bet abus braucienus pavarēja kopumā 72 kalnu slēpotāji.

Starp pirmā brauciena finišētājiem nebija latvieša Mārtiņa Onskuļa, kurš trasē cīnījās atzīstami, tomēr pirms paša finiša izstājās, neizbraucot vienus no trases vārtiem un tādējādi paliekot bez rezultāta.

Zvejniekam un Onskulim šīs bija pirmās Soču Olimpiādes sacensības, bet vēl viņi plāno piedalīties slaloma disciplīnā, kas notiks sestdien.

Šajā disciplīnā bija plānojis startēt arī latvietis Roberts Rode, tomēr viņš šo iespēju neizmantoja. Iepriekš šosezon latvietis nopietni traumēja kāju, tāpēc Olimpiādē viņam nebija pa spēkam iecerētais - starts visās disciplīnās.

Latviju pirmoreiz kalnu slēpošanā pārstāv uzreiz pieci sportisti, turklāt viņi visi to paveikuši pašu spēkiem, izpildot nepieciešamos kvalifikācijas normatīvus. Līdz šim Latvijai kalnu slēpošanā bagātīgākās bija 1936. un 2010.gada olimpiskās spēles, kad uz starta stājās pa trim sportistiem.

Latvijas labākajam kalnu slēpotājam Zvejniekam un labākajam ātruma disciplīnu speciālistam Rodem šīs ir otrās olimpiskās spēles. Ja Zvejnieks visu šo sezonu aktīvi startējis, iekļūstot arī Eiropas kausa sacensību labāko divdesmitniekā, Rode lielāko daļu sezonas izlaida potītes lūzuma dēļ. Pērn Zvejnieks pasaules čempionātā junioriem izcīnīja astoto vietu kombinācijā, bet šosezon ieņēma astoto vietu slalomā Ziemas Universiādē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi