Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Hokeja eksotika: Latvijas čempione Liepāja Spānijā izrēķinās ar Turcijas labāko komandu

Latvijas čempionvienība hokejā Liepāja Kontinentālā kausa izcīņas otrās kārtas pirmajā spēlē piektdien Spānijā ar rezultātu 8:1 (1:0, 4:1, 3:0) pārliecinoši uzveica Turcijas klubu Stambulas Zeytinburnu.

Ar diviem gūtiem vārtiem liepājnieku rindās izcēlās Māris Diļevka un Imants Leščovs, kamēr pretiniekiem goda vārtus guva krievu uzbrucējs Konstantīns Kučkins.

Lai gan tika izcīnīta pārliecinoša uzvara, tomēr spēles pirmajā pusē pretinieki izrādīja cienījamu pretestību. Mača rezultātu septītajā minūtē atklāja Edgars Beizaks, bet otrā puslaika trešajā minūtē pretinieki vienus vārtus atguva. Tiesa, trešdaļas otrajā pusē trīs minūšu laikā liepājnieki iemeta četrus vārtus.

Trešā spēles nogriežņa sākumā Diļevka un Leščovs panāca 7:1, bet perioda vidū Sergejs Daņilovs guva astotos vārtus. Noslēdzošajās desmit minūtēs liepājnieki ar precīziem metieniem neizcēlās, taču izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 8:1.

B apakšgrupas izspēles turpinājumā Liepāja sestdien tiksies ar mājinieku spāņu vienību Jaca, bet svētdien gaidāms duelis ar Notingemas Panthers no Lielbritānijas.

Otrās kārtas B grupas uzvarētāja iekļūs trešajā kārtā, kurā no 18. līdz 20.novembrim Dānijā sacentīsies vienā apakšgrupā ar Anžē Ducs (Francija), mājinieci Odenses Bulldogs un Doņeckas Donbass (Ukraina).

Kontinentālā kausa fināls notiks no nākamā gada 13. līdz 17.janvārim.

Liepāja uz turnīru devusies ar diviem vārtsargiem, septiņiem aizsargiem un 12 uzbrucējiem.

Jaca ir daudzkārtēja Spānijas čempionvienība, kamēr Panthers šajā pavasarī kļuva par Lielbritānijas hokeja līgas (EIHL) čempioni, šo titulu izcīnot sesto reizi vēsturē.

Tikmēr Zeytinburnu klubs dibināts vien pirms sešiem gadiem, bet iepriekšējās divās sezonās tam izdevies kļūt par Turcijas čempionu.

Savukārt Liepājas hokeja klubs tika izveidots tikai pirms diviem gadiem, taču to var uzskatīt par titulētās Latvijas komandas Liepājas metalurgs pēcteci. Šajā pavasarī vienība pirmo reizi triumfēja pašmāju čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavības pārbaude uz Šveices fona

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi