Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Latvija atspēlējas un fantastiskā mačā "bullīšos" uzvar Slovākiju - nekas vēl nav beidzies!

Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Ostravā pasaules čempionātā sestajā mačā ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Slovākiju un saglabāja iespēju iekļūt ceturtdaļfinālā. Lai to paveiktu, Latvijai otrdien ne vien pamatlaikā jāuzvar ASV, bet arī jāsagaida slovāku zaudējums pamatlaikā Zviedrijai.

Latvijas labā vārtus guva Ralfs Freibergs un Oskars Cibuļskis, bet pēcspēles metienu sērijā precīzs bija Dans Ločmelis.

Latvijas vārtus sargāja Kristers Gudļevskis, kurš tika galā ar 41 metienu, kamēr otrā laukuma pusē tikpat ripas atvairīja Samuels Hlavajs.

B grupā Zviedrijai piecās cīņās ir 15 un nodrošināta vieta ceturtdaļfinālā. ASV sešās spēlēs ir 13 punkti, Vācijai un Slovākijai pa 12 punktiem, bet Latvijai ir deviņi punkti. Francijai ir četri punkti piecos mačos, Kazahstānai - trīs punkti, bet Polijai ir viens punkts. Ja Latvijas hokejisti pēdējā mačā ar ASV izcīnīs uzvaru pamatlaikā, tad vēl ir iespēja nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā.

Pirmajās minūtes lielu spiedienu uz Latvijas vārtiem izdarīja slovāki, nepilnu piecu minūšu laikā pa Kristera Gudļevska sargātajiem vārtiem izdarot astoņus metienus.

Par sešiem laukuma spēlētājiem Latvija tika pie divu minūšu noraidījuma pēc spēlētām teju piecām minūtēm, taču Latvijas hokejisti mazākumā veiksmīgi aizsargājās, neļaujot pretiniekiem gūt vārtus.

Mazāk kā septiņas minūtes līdz trešdaļas beigām Latviju mazākumā atstāja Mārtiņš Dzierkals, kurš nopelnīja divu minūšu noraidījumu par sitienu pretiniekam ar nūju. Lielāko daļa mazākuma Latvijai nācās aizsargāties pie saviem vārtiem, tomēr visus slovāku metienus atvairīja Gudļevskis.

Īsi pēc Dzierkala atgriešanās laukumā Latvija vēlreiz palika mazākumā, šoreiz uz noraidīto soliņa divas minūtes pavadot Oskaram Batņam. Arī trešajā mazākumā Latvijas hokejisti veiksmīgi aizsargājās.

Trešdaļas pirmspēdējā minūtē Latviju vadībā izvirzīja Freibergs, kurš pēc Mika Indraša piespēles no vārtu priekšas pārspēja Slovākijas vārtsargu.

Otrajā periodā jau vairāk uzbrukumi izdevās arī Latvijas hokejistiem un Indrašim arī padevās pretuzbrukums uz slovāku vārtiem, taču pretinieku aizsargs neļāva viņam izdarīt pienācīgu metienu.

Perioda izskaņā Latvija tika pie vairākuma un lielāko tā daļu pavadīja slovāku aizsardzības zonā, tomēr pretinieki neitralizēja visus latviešu mēģinājumus vēlreiz raidīt ripu Slovākijas vārtos.

Sākoties trešajai trešdaļai, Slovāki pēc spēlētām divām minūtēm panāca neizšķirtu, kad Latvijas vārtos ripu raidīja Martins Pospišils.

Trešā perioda turpinājumā iespējas gūt vārtus bija arī Latvijai, taču Kaspara Daugaviņa raidītā ripa trāpīja pa vārtu stabu.

Mazāk kā divas minūtes līdz finālsvilpei pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā Slovākijas hokejisti, precīzam esot Peteram Cehlārikam. 

Latvijai vajadzēja 24 sekundes, lai atjaunotu uz tablo neizšķirtu, kad Slovākijas vārtsargu ar spēcīgu plaukstas metienu pārspēja Cibuļskis.

Papildlaiku latvieši sāka vairākumā, taču tas netika izmantots, bet pēc tam slovāki klupināja Renāru Krastenbergu, Latvijai tiekot pie vēl viena vairākuma, kas arī noslēdzās bez precīziem metieniem.

Pēcspēles metienu sērijas sākumā Gudļevskis atvairīja Libora Hudāčeka metienu, bet otrā laukuma pusē Ābols trāpīja pa vārtu stabu. Otrajā metienu sērijā Latvijas vārtos ripu raidīja Jurajs Slafkovskis, uz ko ar precīzu metienu atbildēja Dans Ločmelis.

Pēc tam Matuša Sukela metienu apstādināja Latvijas vārtsargs, taču arī Slovākijas vārtos ripu nespēja raidīt Roberts Bukarts. Ceturtajā metienu sērijā Gudļevski neizdevās pārspēt Lukāšam Cingelam, un turpinājumā Kaspara Daugaviņa metienu atvairīja slovāku vārtsargs. Piektajā metienu sērijā abu komandu vārtsargi vēlreiz spēlēja precīzi.

Daugaviņš pēc tam vēlreiz mēģināja raidot ripu pretinieku vārtos, tomēr ripa noslīdēja no lāpstiņas, un otrā laukuma pusē Gudļevskis apstādināja ripu, kam sekoja veiksmīgs Ločmeļa metiens.

Gudļevskis apturēja vēl vienu Slafkovska metienu, atnesot Latvijai uzvaru.

Grupas pēdējā spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi