Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas hokejistes ar uzvaru un otro vietu noslēdz PČ pirmās divīzijas B grupas turnīru

Latvijas sieviešu hokeja izlase sestdien Rīgā izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta (PČ) pirmās divīzijas B grupas turnīra noslēdzošajā mačā, turnīrā ieņemot otro vietu. Latvija ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) uzvarēja Lielbritāniju.

Trešajā minūtē Elizabete Sondersa izvirzīja vadībā Lielbritāniju.

Neizšķirtu Latvija pēc Līgas Miljones un Kristas Jipčakas piespēlēm 18.minūtē vairākumā panāca Emīlija Jakovļeva.

34.minūtē Miljones slidojumu vienatnē pret viešņu vārtsardzi Lielbritānijas komanda pārtrauca ar neatļautu paņēmienu, un Miljone tika pie soda metiena. Pamānot vārtsardzi pa labi, viņa ripu ar vieglu metienu pāri vārtsardzei raidīja vārtu kreisajā augšējā stūrī - 2:1.

Lielbritānijai bija nepieciešamas vien 48 sekundes, lai rezultātu izlīdzinātu. Ātrajā uzbrukumā pēc Ketrīnas Marsdenas metiena ripa Kristiānas Apsītes vārtos nonāca no Jakovļevas kājas - 2:2.

Uzvaras vārtus vairākumā Latvija guva 44.minūtē, kad pēc Agneses Apsītes un Annas Kubliņas piespēlēm vārtus, pietuvojoties vārtiem no labā aizsarga pozīcijas, guva Linda Rulle - 3:2.

Kristiāna Apsīte uzvarētāju vārtos tika galā ar 49 metieniem, bet viešņu vārtos Nikola Džeksone atvairīja 28 metienus.

Pēc piecām kārtām Slovākija izcīnīja 12 punktus un ieņēma pirmo vietu, Latvija bija otrā ar desmit punktiem, Itālija sakrāja deviņus, Lielbritānija septiņus, Slovēnija piecus un Polija divus punktus.

Svētdien meistarsacīkšu pirmajā mačā Latvijas hokejistes ar rezultātu 1:7 zaudēja Slovākijai, pirmdien ar 3:2 apspēlēja Itāliju, trešdien ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Slovēnijai, bet piektdien ar 6:0 sagrāva Poliju.

Lielbritānija ar 1:0 un 2:1 uzvarēja attiecīgi Itāliju un Slovēniju, bet ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā zaudēja Polijai un ar 1:7 piedzīvoja neveiksmi pret Slovākiju.

Gatavojoties šim turnīram, Latvijas hokejistes piektdien aizvadīja pārbaudes spēli ar Poliju un uzvarēja ar 3:0.

Latvijas izlase pirms gada Mehiko uzvarēja pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupā un pakāpās uz pirmās divīzijas B grupu.

Pasaules čempionāts pirmās divīzijas B grupā, kas pasaules meistarsacīkšu rangā sievietēm ir trešais, "Volvo" hallē notika no 31.marta līdz 6.aprīlim.

Pirmo vietu ieguvusī komanda Slovākija nākamajā sezonā spēlēs pirmās divīzijas A grupā, bet Polija, kura palika pēdējā, 2025.gadā spēles aizvadīs otrās divīzijas A grupā.

Hannu Saintulam darbā ar Latvijas izlasi palīdz treneri Ahto Karna, Paulis Zvirgzdiņš un Vladislavs Koniševs.

Latvijas sieviešu hokeja izlases sastāvs:

vārtsardzes - Kristiāna Apsīte (Zalcburgas "Eagles", Austrija), Guna Estere Gailīte (L&L);

aizsardzes - Aija Balode ("Laima"), Anna Kubliņa, Sabīne Kate Rubīna (abas - "Kurbads"/"Lauvas"), Emīlija Jakovļeva, Ksenija Kezika, Madara Saulīte (visas - HS "Rīga"), Luīze Zemesarāja (Talsu Hokeja Klubs/L&L);

uzbrucējas - Agnese Apsīte (Zalcburgas "Eagles", Austrija) Anna Lagzdiņa ("Reapers", Kanāda), Evelīna Kolīte, Karina Šilajāne, Kjāra Paula Želubovska, Sarma Gusare, Šarlote Štāle (visas - HS "Rīga"), Hanna Štrause ("Kurbads"/"Lauvas"), Krista Jipčaka (Bērlingtonas "Barracudas", Kanāda), Laima Elizabete Lukašēviča (L&L), Linda Rulle (Ročesteras Tehnoloģiju institūts, NCAA), Līga Miljone (Fillahas "Lady Hawks", Austrija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi