Laika ziņas
Šodien
Migla

Latvijas hokejisti pēc atspēlēšanās sabrūk pret Zviedrijas izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Ostravā pasaules čempionātā piektajā mačā ar 2:7 (0:2, 2:4, 0:1) zaudēja Zviedrijas valstsvienībai.

Latvijas labā vārtus guva Kaspars Daugaviņš, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās, un Roberts Mamčics.

Maču Latvijas vārtos sāka Elvis Merzļikins, kurš atvairīja 14 no 20 metieniem, bet Ēriks Vītols tika galā ar 13 no 14 ripām, kas tika mestas pa viņa sargātajiem vārtiem. Otrā laukuma pusē Fīlips Gustafsons atvairīja 21 Latvijas hokejistu metienu.

Pēc spēlētām nepilnām piecām minūtēm zviedri izvirzījās vadībā, kad pēc Viktora Ūlofsona piespēles Elvja Merzļikina sargātajos vārtos no iemetiena apļa ripu raidīja Rasmuss Dalīns. 

Savukārt vēl divas minūtes vēlāk Zviedrijas pārsvaru dubultoja Jūnass Brodins, ripai nonākot Latvijas vārtos pēc rikošeta.

Minūti līdz pirmā perioda beigām divu minūšu noraidījumu par bloķēšanu saņēma Mārtiņš Dzierkals. Visus zviedru uzbrukumus vairākumā latvieši neitralizēja, neļaujot ripai nonākt vārtos.

Trešā perioda ievadā pēc drūzmas pie Zviedrijas vārtiem precīzs bija Daugaviņš, kurš pirmais bija pie atlēkušās ripas un panāca 1:2. 

Mazāk nekā minūti pēc pirmajiem vārtiem neizšķirtu panāca Roberts Mamčics. Viņa mestā ripa vārtu priekšā trāpīja zviedru aizsargam pa kāju un nonāca pretinieku vārtos.

Pēc Renāra Krastenberga divu minūšu noraidījuma, kura laikā Latvijas vārti palika neieņemti, par nepareizu spēka paņēmienu pret Haraldu Egli 5+20 minūšu noraidījumu nopelnīja Dalīns, un vēl divu minūšu noraidījums tika arī Kārlim Čukstem.

Latvijai bija iespēja teju piecas minūtes spēlēt vairākumā, taču tā laikā latviešiem bija grūti nostāties pretinieku aizsardzības zonā un vairākums palika neizmantots.

Nepilnas septiņas minūtes līdz otrās trešdaļas beigām divu vārtu pārsvaru Zviedrijai atguva Fābians Seterlunds, bet vēl deviņas sekundes vēlāk 5:2 Zviedrijas labā panāca Jūels Ēriksons-Ēks. Turpinājumā vēl sesto reizi Merzļikinam kapitulēt lika Markuss Petešons, un pēc tam Merzļikinu vārtos nomainīja Ēriks Vītols.

Latvijas hokejisti trešdaļas beigās vēl tika pie vairākuma, kuru neizdevās izmantot, lai gūtu vārtus.

Trešā perioda ievadā divu minūšu noraidījumu nopelnīja Mamčics, taču neilgi pēc tam par sešiem laukuma spēlētājiem sodīta tika Zviedrija. Minūti komandas spēlēja četri pret četri, bet turpinājumā vēl minūti Latvijai bija skaitliskais pārsvars, kura laikā pie noraidījuma tika Oskars Batņa.

Savukārt nepilnas septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām pēc Riharda Bukarta un Rodrigo Ābola noraidījumiem latvieši palika trijatā pret pieciem. Lai gan zviedri teju visu vairākumu pavadīja pie Latvijas vārtiem, Vītolam garām ripa netika.

Mača izskaņā latviešiem vēl bija vairākums, kura laikā Vītolu pārspēja Markuss Jūhansons un panāca 7:2, ar tādu pašu rezultātu noslēdzoties spēlei.

Latvijas hokejisti turnīru sāka ar trīs uzvarām, ar 5:4 papildlaikā pieveicot Polijas izlasi, ar 3:2 pagarinājumā - Franciju, ar 2:0 pamatlaikā - Kazahstānu, bet ceturtajā cīņā ar 1:8 tika atzīts Vācijas pārākums.

Zviedriem četrās spēlēs ir tikpat panākumi. Pirmajā mačā zviedri ar 5:2 apspēlēja amerikāņus, pēc tam ar 5:1 guva panākumu pār Poliju un ar 6:1 un 3:1 uzvarēja attiecīgi Vāciju un Kazahstānu.

19.maijā Latvija tiksies ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi