Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Latvijas hokejisti cienīgi piekāpjas ASV, zaudējot cerības spēlēt ceturtdaļfinālā

Latvijas vīriešu hokeja izlase otrdien pasaules čempionāta pēdējā, septītajā spēlē ar rezultātu 3:6 (0:2, 1:1, 2:3) piekāpās ASV un zaudēja cerības iekļūt ceturtdaļfinālā. Čempionātā Latvijas hokejisti izcīnījuši devīto vietu.

Latvijas izlases labā vārtus guva Renārs Krastenbergs, Eduards Tralmaks, kuram bija arī viena rezultatīva piespēle, un Roberts Mamčics, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju valstsvienībā. Vārtus sargāja Kristers Gudļevskis. 

ASV izlasei divus vārtus guva Kols Kofīlds, kurš atdeva arī divas rezultatīvas piespēles, bet pa reizei atzīmējās Breidijs Tkečaks, Zaks Verenskis,  Mets Boldijs un Džoels Ferebī.

Par labākajiem spēlētājiem Latvijas izlasē šajā čempionātā tika atzīti Gudļevskis ar pirmās maiņas uzbrucējiem Kasparu Daugaviņu un Rodrigo Ābolu.

Latvijas hokejisti pa Čārlija Lindgrēna sargātajiem vārtiem meta 30 reizes, bet amerikāņi atbildēja ar 42 metieniem pa vārtiem. 

Jau otrajā minūtē Latvijas izlase iekrita pretuzbrukumā, amerikāņi izslidoja četratā pret diviem un Tkečaks raidīja ripu vārtos - 83.sekundē 0:1. Nedaudz vēlāk latvieši nenotīrīja vārtu priekšu un Gevins Brindlijs ieraidīja ripu vārtos, taču tiesneši konstatēja, ka Maikls Eisimons ir traucējis Gudļevski, tādējādi rezultāts palika nemainīgs.

Astotajā minūtē par turēšanu ar rokām noraidījumu saņēma Rihards Bukarts. Mazākumu latvieši izturēja, taču 14.minūtē nepieskatītu vārtu priekšā atstāja pretinieku aizsargu Verenski, Elvja Merzļikina komandas biedram panākot 2:0 ASV labā. Nedaudz vēlāk latvieši trāpīja ar ripu pa ASV izlases vārtu stabiņu.

Perioda beigās pēc pārkāpuma pret Kristapu Zīli divu minūšu sodu saņēma Verenskis, taču latvieši netika pie iespējas spēlēt vairākumā, jo tiesneši lēma, ka iemetiena laikā noteikumus pārkāpis Kaspars Daugaviņš.

Otrā perioda trešajā minūtē Oskars Cibuļskis atstāja Latviju mazākumā un 33 sekundes vēlāk Kols Kofīlds panāca 3:0, izpildot precīzu raidījumu no iemetienu apļa iekšmalas. Pēc 61 sekundes Krastenbergs pretuzbrukumā izdarīja metienu, Čārlijam Lindgrēnam neredzot ripu - 1:3.

Tuvojoties perioda vidum, pēc Roberta Bukarta metiena ripa trāpīja pa abiem vārtu stabiem, taču nešķērsoja līniju un rezultāts palika nemainīgs. Trešdaļas viducī Šeins Pinto deva Latvijas izlasei iespēju spēlēt vairākumā, bet pēc pusotras minūtes uz noraidīto soliņa devās Markuss Komuls.

Nepilnas sešas minūtes pirms perioda beigām par klupināšanu uzreiz divus noraidījumus saņēma Broks Nelsons un Trevors Zīgrass. Latvieši spēlēja piecatā pret trijiem, taču lielajā vairākumā nopietnu apdraudējumu pretinieku vārtiem neizdevās izveidot.

Trešā perioda sākumā nepieskatīts pretī vārtiem palika Boldijs, kurš trešdaļas 15.sekundē panāca 4:1. Perioda pirmās piecminūtes noslēdzošajās 16 sekundēs latvieši guva divus vārtus un ievērojami samazināja ASV pārsvaru. Vispirms pēc Zīles metiena pirmais pie altēkušās ripas bija Tralmaks, bet pēc tam precīzu raidījumu no zilās līnijas izpildīja Mamčics.

Trešdaļas devītajā minūtē latvieši kļūdījās savā aizsardzībā zonā un Kofīlds to izmantoja, panākdams 5:3. Perioda vidū un arī otrajā pusē Latvijas izlase tika pie vēl trīs iespējām spēlēt vairākumā. Pēdējās divās no tām Gudļevskis tika nomainīts pret sesto laukumu spēlētāju, taču arī divu laukuma spēlētāju pārspēks nesekmēja vārtu guvumu.

45 sekundes pirms pamatlaika beigām Ferebī trāpīja ar ripu pa tukšo vārtu stabu, taču tā kā amerikānis saņēma sitienu pa roku, tad tika ieskaitīts tehniskais vārtu guvums. 

Savainojuma dēļ otrdien nespēlēja uzbrucējs Haralds Egle.

Latvijas hokejisti turnīru sāka ar trim uzvarām, ar 5:4 papildlaikā pieveicot Polijas izlasi, ar 3:2 pagarinājumā - Franciju un ar 2:0 pamatlaikā - Kazahstānu. Pēc tam ar 1:8 tika atzīts Vācijas pārākums un ar 2:7 zaudēts Zviedrija, bet iepriekšējā mačā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā tika uzvarēta Slovākija.

Čempionātā ļoti rezultatīvi spēlējošie amerikāņi meistarsacīkšu ievadā ar 2:5 zaudēja Zviedrijai, pēc tam ar 6:1 uzveica Vāciju un ar 4:5 papildlaikā zaudēja Slovākijai. Pēc tam trīs pārliecinošas uzvaras - 5:0 pār Franciju, 4:1 pār Poliju un 10:1 pār Kazahstānu.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jansonei 14. vieta Eiropas junioru kausa posmā

Jaunā triatloniste Beāte Jansone svētdien izcīnīja 14. vietu Eiropas junioru kausa posmā Serbijā. Kopumā šajā nedēļas nogalē starptautiska līmeņa sacensībās startēja septiņi Latvijas sportisti.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi